Foto: Shutterstock

Ir dažādi teicieni par bērnu audzināšanas īpatnībām atkarībā no to skaita ģimenē. Mēdz uzskatīt, ka vienīgie bērni ģimenē izaug par egoistiem un viņi ir izlutināti, taču šādiem minējumiem nav nekādu pierādījumu. Tāpat ir dzirdēts, ka četrus bērnus esot vieglāk audzināt nekā trīs vai divus... Cik patiesības šajos visos mītos, zina tikai paši vecāki.

Taču šoreiz piedāvājam iepazīties ar portālā "Goodhouse" publicētajiem amizantajiem faktiem par tām ģimenēm, kurās audzina trīs bērnus, kurus atklājuši paši vecāki.

Jūs vairs nevarēs izvietot vienā viesnīcas numurā

Vai arī izmitinās, bet tas jau būs sarežģītāk. Jā, un arī ceļojumu plānošana neiet raiti. Kupeja vilcienā? Garām. Ģimenes kruīzs pa Eiropu? Divos numuros varēs ietilpt. Gribam vienu? Pierakstām vienu no bērniem paziņu noīrētajā numurā un savācam savējo pēc izkārtošanās. Un pēc tam cenšamies iemigt piecatā četrās gultās.

Atvadies no galda četrām personām

Restorānos mēdz būt galdiņi no sešiem līdz astoņiem cilvēkiem, taču reti kad to ir vairāk par vienu vai diviem. Un dažreiz var nākties gaidīt ilgi. Var jau pie galda, kas domāts četrām personām, pielikt vienu lieku krēslu, bet kā gan izskaitļot to "laimīgo", kurš tur sēdēs?

  • Šeit atradīsi kādas mammas atziņas, kā mainījusies viņas dzīve pēc trīs bērnu laišanas pasaulē.

Kāds vienmēr zaudē

No trīs bērniem un divu domām vienmēr sanāk kauja "divi pret vienu". Vai jaunākie pret vecāko, vai tieši pretēji, vidējais pret pārējiem. Vienoties? Nekādu iespēju! Tā ir normāla bērnu uzvedība, bet dažreiz nākas daudz ko ziedot, lai visi paliktu apmierināti.
Foto: Shutterstock

Vannas istabā vienmēr kāds ir

Jo vecāki kļūst bērni, jo vairāk laika viņi pavada vannas istabā un tualetē. Dažādu iemeslu dēļ. Ja viņu ir trīs, jā, un vēl ar nelielu gadu starpību, viņi vienkārši sarīkos sacensības, kurš ilgāk spēs nosēdēt tumsā. Un no tā visa cietīs... Pareizi, pieaugušie!

Matemātika pret tevi ir visur

Tā veidota pasaule, ka vairums izklaižu paredzētas pārim un četratā – no amerikāņu kalniņiem līdz atrakcijām akvaparkā. Vēl sliktāk ir ar ēdienu. Vai esi kādreiz pamēģinājis picu sadalīt piecās daļās? Vai paciņā atrast nepāra daudzumu cepumu? Vieglāk visu dalīt uz četri, bet vienu daļu apēst vecākiem.

Neērti spēlēt videospēles

Gandrīz visiem bērniem patīk spēlēt videospēles, bet ar trīs atvasēm kāds mūždien paliek maliņā un skrien apkārt pārējiem, gaidot savu kārtu. Bet spēles trīs dalībniekiem gandrīz nav pieejamas.

Tev nāksies pirkt minivenu

Var jau no tā mēģināt izvairīties un ilgi izlikties, ka jūs visi mierīgi satilpstat arī parastā automašīnā – ar bērnu autosēdeklīšiem un citu "aprīkojumu". Bet tiklīdz kāds no bērniem sagribēs līdzi sev paņemt arī draugu, vai vecmāmiņa pieteiksies līdzi izbraucienā, uzreiz radīsies problēmas. Tā ka nāksies vien samierināties un pirkt lielāku auto.
Foto: stock.xchng

Audzināt trīs nemaz nav tik viegli

Audzināt bērnu no viņa dzimšanas līdz pilngadības sasniegšanai nav nemaz tik viegli. Vienu vest uz skolu, otru uz dārziņu – vēl sarežģītāk. Tam pievienot vēl rīta nelabumu, bet pēc tam jau raudošu zīdaini autokrēsliņā... Jā, šai māmiņai laiks piešķirt medaļu!

  • Te palasi kāda trīs bērna tēta pārdomas ar humora piesitienu – kā tas ir – būt trīs bērnu tēvam.

Vienmēr ir kāds, ko var apskaut

Jā, viņi daudz strīdas, kliedz un kaujas, sacenšas par vecāku uzmanību un ātri maina domas. Toties vienmēr var kādu no viņiem noķert, apskaut, sajust viņa siltumu, un daļēji jau arī tāpēc viņi tavā ģimenē ir trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!