Foto: Shutterstock
Cik bieži jaunā mamma vēlas dzirdēt no mīļotā vīrieša patīkamus vārdus? Uz šo jautājumu ir tikai viena atbilde: "Bieži!" Bet, kas tās ir par frāzēm? Lūk, par to arī šoreiz parunāsim!

Bērna piedzimšana maina sievietes dzīvi: viņa neizguļas, nogurst, atsakās no tā, ko varēja atļauties pirms mazuļa nākšanas pasaulē. Bet vēl jau viņas figūra… Starp citu, ja viņa ir tikko atgriezusies no dzemdību iestādes, tad, visticamāk, viņai gan par šīm lietām vēl ir visai maza interese.

Sievietēm pēcdzemdību periodā vienkārši ir nepieciešams sava partnera atbalsts. Par to, kādas frāzes palīdz jaunajām mammām būt jaunās lomas uzdevumu augstumos, portālā "Letidor" stāsta ģimenes psiholoģe Olga Romaņiva.

Paaugstināt jaunās mammas pašapziņu, atbalstīt viņu un atgriezt dzīvesprieku spēj tikai mīļotais vīrietis. Viņa darbībām noteikti jāpavada smaidiem, apskāvieniem, skūpstiem un, protams, patīkamiem vārdiem. Lūk, septiņas top frāzes, kuras cels jaunās mammas spārnos!

"Paguli, es pats pieiešu pie bērna"

Viena no gaidītākajām frāzēm mazuļa dzīves pirmajos mēnešos, kad jaundzimušais neļauj mammai iemigt nedz naktī, nedz dienā.

Šajos vārdos sieviete sadzird piedalīšanos bērna aprūpē un izpratni - viņa par šiem vārdiem partnerim būs ļoti pateicīga. Miegs ir tas, kas jaunajai mammai tagad pietrūkst visvairāk, lai atgūtu spēku jaunai dienai.

"Tu esi kļuvusi vēl skaistāka un sievišķīgāka"

Šai frāzei ir arī citi varianti: "Tu satriecoši izskaties", "Tavu figūru apskaudīs ikviena sieviete", "Tev ir tik skaistas/kuplas krūtis"… Šie vārdi ir ne tikai uzmanības apliecinājums, bet arī īstas mīlestības rādītājs.

Foto: Shutterstock

Pastāvīga atgādināšana par to, ka sieviete, tāpat kā iepriekš, ir skaista, seksuāli pievilcīga un iekārojama, viņai ir nepieciešama kā gaiss. Jo, redz, jaunās mammas bieži kautrējas par savām formām pēc bērna piedzimšanas, nesaprotot, ka vīrieša acīs viņa kļuvusi vēl skaistāka un sievišķīgāka.

Vienlaikus katrai mammai ir patīkami, kad vīrietis viņai palīdz atgūt iepriekšējo ķermeņa formu. Lai nedaudz vēlāk dzirdētu patīkamo frāzi: "Mīļā, tu tā esi notievējusi!"

  • Vingrojumus pēcdzemdību periodam atradīsi šeit.

"Bērnu vannošu es!"

Jaunā mamma daudz laika pavada kopā ar mazuli, vienlaikus mazgājot, gatavojot ēst un nodarbojoties ar līdzīgiem saimniecības darbiem, kuriem nav gala.

Tāpēc vakara vannošanās rituālu viņa ar prieku uzticēs jaunajam tētim, jo šīs dažas minūtes viņai dos iespēju kaut nedaudz atpūsties.

Tieši tādu pašu prieku mammai nesīs tēta prasme nomainīt bērnam autiņbiksītes, pārģērbt mazo, nomierināt viņu raudāšanas laikā, bet vēlāk, kad krūtsbarošana tiks pārtraukta vai arī kādu iemeslu dēļ mamma nezīda bērnu, piedāvāt bērniņam pudelīti.

"Es atradu lielisku aukli"

Īpaši lielu prieku šī frāze radīs dvīņu mammai vai sievietei, kurai bērni dzimuši ar mazu gadu starpību. Rūpju ir pietiekami daudz jau ar vienu bērnu, bet ar diviem vai trijiem viss ir vēl sarežģītāk: mamma pavisam aizmirst par sevi, jo viss viņas laiks paiet, lai pabarotu, noliktu gulēt, izietu pastaigāties vai dotos pie ārsta.

Ja vīrietis pret aukles izvēlēšanos izturas nopietni, tad var uzskatīt, ka palīdzes atrašana arī ir patiesas tēta rūpes.

"Šodien mēs paši pasēdēsim, bet pēc tevis jau draudzenes ir noilgojušās"

Dārgās mammas, vai tad šī nav sapņu frāze?! Šie pat nav vienkārši vārdi, bet burvju iespēja atgriezties parastā dzīvē, kurā tu dzīvoji agrāk. Lai gan šī iespēja būs vien uz divām, trim stundām, vienalga!
Foto: Shutterstock

"Es uzaicināju tavu mammu pie mums, viņa sen nav redzējusi mazbērnu, bet man tieši ir divas biļetes uz kino"

Šī frāze burtiski spārnos jauno mammu!

Pirmkārt, tas ir laiks tikai diviem – sievai un vīram. Otrkārt, tā ir iespēja omītei pabūt kopā ar mazbērnu. Un, treškārt, tas neļaus jaunajai mammai nesajukt prātā četrās sienās, nodarbojoties tikai ar mājas darbiem un aprūpējot mazuli.

Protams, kino vai teātra apmeklējumu var aizstāt ar romantisku vakaru divatā, un šajā gadījumā sieviete sajutīsies iekārota.

  • Ko noteikti neteikt jaunajām mammām, ieskaitot frāzi: "Tev jānotievē!", atradīsi šajā rakstā.

"Velti šo dienu tikai sev, bet ar pārējo nodarbošos es pats"

Patiesībā šie vārdi skan šādi: "Es vēlos tevi redzēt laimīgu un skaistu!"

Bet vēl šī frāzes ir caurlaide uz skaistuma, brīvības un naudas gūšanas pasauli. Īpaši, ja vīrs to pavada ar šādu turpinājumu: "Lūdzu, tev nauda. Vari to tērēt masāžām un jaunai frizūrai."

Protams, katram pārim ir savi mīlestības parādīšanas signāli. Iespējams, tieši tevi visvairāk iepriecina uzruna: "Tu, mana Čeburaška", nekā "Tu, mana princese". Galvenais, lai teiktais skanētu ar mīlestību un maigumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!