Foto: Shutterstock

Termins papildatvaļinājums nav svešs nevienam strādājošajam vecākam, taču, neskatoties uz to, ka tā normas Darba likumā ir ietvertas jau no 2002. gada, ir situācijas, kad vēl aizvien nav līdz galam skaidrs, kurš, cik daudz un kad var saņemt papildatvaļinājuma dienas par bērnu. "Lvportāls" uz vecāku biežāk uzdotajiem jautājumiem par papildatvaļinājumu atbild Valsts darba inspekcijas (VDI) Darba tiesību nodaļas vadītāja Dace Stivriņa.

Papildatvaļinājuma normas Darba likumā ir ietvertas no 2002. gada. Taču 2015. gadā, spēkā stājās jauna norma, kas paplašināja to vecāku loku, kam ir tiesības uz papildatvaļinājumu. Šobrīd atkarībā no bērnu vecuma un to skaita ģimenē papildatvaļinājumu saņemt ir tiesības visiem bērnu vecākiem:

  • mātei;
  • tēvam;
  • vienam no adoptētājiem, kura aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas lēmumu nodots adoptējamais bērns;
  • audžuģimenes loceklim, kurš noslēdzis līgumu ar pašvaldību;
  • aizbildnim vai citai personai, kura saskaņā ar bāriņtiesas lēmumu bērnu faktiski kopj un audzina.

Kopš 2015. gada nav svarīgs vai vecāki dzīvo reģistrētā laulībā vai nereģistrētā kopdzīvē. Tāpat nav nozīmes arī tam, vai atvase dzīvo kopā ar abiem vecākiem vai tikai vienu. Tiesības uz papildatvaļinājumu nav attiecināmas arī uz to, kura vecāka algas nodokļu grāmatiņā atvses ir reģistrēti. Abiem vecākiem papildatvaļinājums piešķirams arī tad, ja tie strādā vienā darbavietā.

Vecāku papildatvaļinājuma dienu skaits ir saistīts ar bērnu skaitu, vecumu un invaliditātes statusu. Piemēram, vecākiem, kas audzina vienu vai divus bērnus, kas nav sasnieguši 14 gadu vecumu, pienākas vismaz viena brīva diena. Savukārt tiem, kas audzina trīs un vairāk bērnus līdz 16 gadiem vai bērnu ar invaliditāti līdz 18 gadiem, pienākas trīs papildus brīvas dienas.

Tomēr ne vienmēr dzīvē viss notiek kā likumā – tas attiecināms arī uz bērnu audzināšanu. Bērnus nereti aprūpē citas personas, tāpēc ir svarīgi noskaidrot, vai un kam šādās situācijās ir tiesības uz papildatvaļinājumu par bērnu. Tāpat, kā liecina "LVportāls" iesniegtie e-konsultāciju jautājumi par papildatvaļinājumu, bieži neizpratne rodas, ja šķietami kombinējas vairāki statusi. Otrs neskaidrību iemesls ir bērna vecuma piemērošana.

Tālāk lasi astoņus vecāku biežāk uzdotos jautājumus par papildatvaļinājumu un VDI Darba tiesību nodaļas vadītājas Dace Stivriņa skaidrojumu.

Kam un kādos gadījumos pienākas papildatvaļinājums?

Foto: Shutterstock

Lūk, vecāku biežāk uzdotie jautājumi saistībā ar papildatvaļinājuma dienu saņēmēju nestandarta situācijās, piemēram, ja atvasi audzina vecmāmiņa vai adoptēts laulātā bērns!

Vai papildatvaļinājumu var prasīt bērna vecmāmiņa, ja bērnu audzina viņa?

Vecmāmiņai pienākas papildatvaļinājums tikai tad, ja viņai atbilstoši iepriekš minētajam ir vecāka statuss un to apliecina attiecīgi dokumenti. Papildatvaļinājums pienākas vecākam, kas var darba devējam uzrādīt dokumentu – bērna dzimšanas apliecību vai pasi ar ierakstu par bērna esamību. Ja audzināšanā ir bērns invalīds, jāuzrāda dokuments par invaliditātes piešķiršanu bērnam.

Vai var prasīt papildatvaļinājumu, ja ir adoptēts laulātā bērns?

Ja partneris ir adoptējis laulātā bērnu un to apliecina atbilstoši adopcijas dokumenti, tad laulātajam ir tiesības uz paredzēto papildatvaļinājumu.

Vai darba devējam jāpiešķir papildatvaļinājums, ja tēvam (mātei) ir atņemtas aprūpes tiesības?

Ja mātei vai tēvam atņemtas aprūpes tiesības, tad vecākam saskaņā ar Darba likuma 151. panta pirmās daļas 1. un 2. punktu nav tiesību uz papildatvaļinājumu.

Cik papildatvaļinājuma dienas man pienākas?

Foto: Shutterstock

Visbiežāk vecākus satrauc tas, cik daudz papildatvaļinājuma dienas viņiem pienākas. Sabiedrībā valda maldīgs uzskats, ka likumā noteiktās normas var kombinēt. Tālāk uzzini atbildes uz vecāku biežāk uzdotajiem jautājumiem par šo tēmu.

Cik papildatvaļinājuma dienu pienāksies, ja ģimenē ir pieci bērni un diviem no tiem ir invaliditāte?

Lai gan sākotnēji gribas domāt, ka šajā situācijā pienākas papildatvaļinājums gan saistībā ar bērna invaliditāti, gan bērnu skaitu, praksē dienu skaits Darba likuma izpratnē nedubultojas. Proti, Darba likuma regulējums attiecībā uz tiem vecākiem, kuri audzina un aprūpē bērnu invalīdu vecumā līdz 18 gadiem un kuriem ir vēl bērni, nemainās – tās ir trīs darba dienas. Darba devējs, vecākam piešķirs trīs papildatvaļinājuma dienas, nevis divus papildatvaļinājumus, pamatojoties uz vienu un to pašu likuma pantu. Iespēja piešķirt divus papildatvaļinājumus šādā situācijā likumā nav paredzēta.

Cik ilgs papildatvaļinājums pienākas, ja darbiniekam ir divi bērni (sešus un 13 gadus veci), viens no tiem invalīds, un pats darbinieks strādā darbu, kas saistīts ar īpašu risku?

Šim darbiniekam par bērniem pienākas trīs darba dienas, kā arī vēl trīs darba dienas par darbu, kas saistīts ar īpašu risku.

Vai man pienākas papildatvaļinājuma diena par bērnu 2020. gadā, ja viņam 14 gadi paliek 26. novembrī?

Jā, papildatvaļinājumu par bērnu darbiniece var izmantot līdz 2020. gada 26. novembrim (ieskaitot). Bērna dzimšanas datums papildatvaļinājuma izmantošanas iespēju ietekmē tādā izpratnē, ka ir jāiekļaujas termiņā, lai nepārkāptu likumā attiecīgajam piemērošanas gadījumam noteikto 14, 16 un 18 gadu vecumu.

Valsts darba inspekcijas Darba tiesību nodaļas vadītāja Mārīte Noriņa skaidro: "Termiņš papildatvaļinājuma izmantošanai nav saistīts ar kalendāra gadu vai dienu, kad darbinieks darba devējam lūdza piešķirt papildatvaļinājumu. Tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu, kā arī papildatvaļinājumu rodas darbinieka individuālā darba gada sākumā, proti, tā gada, par kuru atvaļinājums piešķirams."

Vai pienāksies papildatvaļinājuma diena par bērnu, ja ir nostrādāti tikai pieci mēneši?

Ja saskaņā ar Darba likuma 151. panta pirmās daļas 1. un 3. punktu darbiniekam ir tiesības uz papildatvaļinājumu, darbiniekam pienākas pilns papildatvaļinājums arī tad, ja darbinieks nostrādājis tikai piecus mēnešus.

Vai papildatvaļinājumu par bērnu var izmantot pārbaudes laikā?

Ja darbiniekam ir tiesības uz papildatvaļinājumu, tad šo papildatvaļinājumu var izmantot arī pārbaudes laikā. Ja papildatvaļinājuma laikā gadās saslimt, to iespējams saprātīgā termiņā pārcelt vai pagarināt – izmantot uzreiz pēc slimības lapas noslēgšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!