Foto: Shutterstock

Vasara nu patiešām ir īstais laiks radošām nodarbēm, kas ne tikai palīdzēs kliedēt garlaicību, bet arī attīstīs kreativitāti, māksliniecisko gaumi un sniegs iespēju izteikt savas emocijas un jūtas. Lūk, piedāvājam iepazīties ar vareni jautru un nepavisam ne sarežģītu zīmēšanas tehniku – zīmēšanu ar ziepju burbuļiem! Kuram bērnam gan nepatīk ziepju burbuļi, bet vēl vairāk tie patīk, ja ir pašu gatavoti.

Zīmēšana ar ziepju burbuļiem. Recepte

Visvienkāršākā un ātrākā recepte, lai pagatavotu ziepju burbuļu šķidrās krāsas – paņem vairākas glāzītes, ielej tajās nedaudz ūdens, izšķīdini jebkuru krāsu vai pārtikas krāsvielu un pievieno šķidrās ziepes vai šampūnu. No tā, cik daudz krāsas pievienosi, būs atkarīga krāsas intensivitāte uz papīra, norādīts portālā "Ihappymama".

  • Kā mājas apstākļos sarīkot īstu ziepju burbuļu šovu, uzzini šajā rakstā, bet te atradīsi vēl 12 citas netradicionālās zīmēšanas tehnikas.

Lūk, pati recepte:

  • 300 ml ūdens (destilēts vai novārīts);
  • 100 ml šampūna;
  • 50 ml glicerīna;
  • 4 tējkarotes cukura.

Visas sastāvdaļas samaisa, izlej pa glāzītēm un katrā no tām pievieno krāsu.

Zīmēšanas tehnika

Papīrs var būt dažāds, bet vislabāk tomēr izmantot akvareļu papīru. Paņem kokteiļu salmiņus un ieliek glāzītē ar krāsu, uzmanīgi iesūc nedaudz krāsas, un ar ziepju burbulīšiem, pūšot uz lapas, veido vēlamo zīmējumu. Patiesībā "zīmēt" var divos veidos – vai nu ar burbulīti, kas izveidojies pie salmiņa, pieskaroties papīra lapai, vai arī pūšot. Zīmējot tā vai citādi, uz papīra veidosies neparasti zīmējumi, kurus vēlāk arī var papildināt ar krāsošanu, izmantojot otiņu. Te nu fantāzijai vietas daudz! Tāpat var vienlaikus izmantot vairākus salmiņus. Taču ņem vērā, ka šī zīmēšanas tehnika nav piemērota pavisam maziem bērniem, īpaši, ja izmanto veidu, kad nepieciešams krāsu iesūkt ar salmiņu.

Savukārt portālā "Maam" tik minēti vēl citi veidi šādai zīmēšanai. Piemēram, ar salmiņu kārtīgi uzkuļ putaino šķidrumu, tā, ka glāzītes vai burciņas virspusē parādās putas. Tad tām uzliek virsū papīra lapu, un aplikācija gatava. Vēl viens veids – uzkultās putas paņem ar karotīti un uzliek uz papīra lapas - burbulīši uz tās izkārtojas, kā pašiem tīk.

Katrā ziņā šī nodarbe bērniem noteikti patiks – turklāt tā būs gan izklaide, gan labs veids bērna attīstībai kopumā. Vaicāsi, vai ziepju burbuļiem sakars ar bērna attīstību? Un kāds vēl! Šajā rakstā iepazīsties ar logopēda ieteikumiem, kādi vingrinājumi palīdz runas attīstībā, un viens no tiem līdzinās tieši šim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!