Foto: Shutterstock
Lielākā daļa sieviešu zina pamata pazīmes, kas liecina, ka varētu būt iestājusies grūtniecība un patiesības noskaidrošanai jāiegādājas grūtniecības tests, kas šos minējumus vai nu apstiprinās vai nē. Viss ir visai standartizēti – tieksme pēc sāļa un citiem interesantiem produktiem, krūšu piebriešana, rīta nelabums… Bet šis nebūt nav viss sarakstiņš ar iespējamām pazīmēm.

Lūk, portāls "Mama-likes" sagatavojis sarakstiņu ar deviņiem simptomiem, kas var norādīt uz tavu jauno stāvokli! Un ja esi pamanījusi vienu vai vairākus no tiem, esi pārliecināta, ka, visticamāk, grūtniecības tests būs pozitīvs. Arī šeit atradīsi virkni neparastāku un mazāk pamanāmu grūtniecības simptomu.

Mini menstruācijas. Bieži gadās, ka agrīnā grūtniecības laikā tev var būt nelielas menstruācijas, ko mēdz dēvēt par izdalījumiem. Tādēļ daudzas sievietes kļūdās, domājot – menstruācijas pagājušas, tātad – grūtniecība nav iestājusies.

Parasti šādas pseido menstruācijas ir ar visai niecīgu izdalījumu daudzumu un ilgst divas, trīs dienas. Kādēļ tad parādās šādi izdalījumi? Kad olšūna tiek apaugļota, tā vēl piecas līdz pat 10 dienas stiprinās pie dzemdes sieniņas, un šis arī var būt iemesls nelieliem izdalījumiem. Un tos daudzas sievietes arī jauc ar menstruācijām. Taču izdalījumiem ir jāseko līdzi, jo ne tikai šis interesantais stāvoklis var izsaukt šādu mini asiņošanu.

Nedaudz tumšāka kļūst vertikālā līnija, kas izvietota uz tava vēdera, nedaudz zem nabas. To sauc par "balto līniju" vai "linea alba". Šāda parādība jāsaista ar hormonālajām izmaiņām.

Pirmajā grūtniecības mēnesī krūšu oreola var mainīt gan krāsu, gan izmērus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vēl viena interesanta parādība – "grūtniecības maska". Topošajai mammai vaigi var kļūt nedaudz tumšāki. Šī pazīme saistīta ar hormonālo fonu un parasti parādās tieši agrīnā un arī daudz vēlākā grūtniecības laikā. Viss ir ļoti individuāli. Pēc dzemdībām ādas krāsa atkal "ieiet savā normā".

Dzemdes kaklā var tikt novērotas spazmas. Vai sajuti spazmas, gluži kā pirms menstruācijām, bet tās vēl nesākas? Tad noteikti ir vērts iegādāties grūtniecības testu.

Samazinās seksuālā aktivitāte. Īpaši šādas izmaiņas var parādīties pirmajā grūtniecības trimestrī. Taču nevēlēšanās mīlēties var būt saistīta arī ar citiem iemesliem: depresiju, apātiju.

Viens no salīdzinoši retiem simptomiem ir tāds, ka topošā mamma visu sāk redzēt daudz miglaināk, tā it kā patiešām apkārt būtu migla. Arī šis efekts ir hormonālo izmaiņu rezultāts, ko pamana vien dažas sievietes.

Jūties, ka tev nesaprotamu iemeslu dēļ tavi spēki ir galā? Iespējams, tas ir saistīts ar grūtniecību. Jo organisms tādā gadījumā atdod daudz spēka, lai dotu dzīvību jaunam cilvēciņam. Tādēļ starp zvērīgas apetītes lēkmēm vari sajust arī spēcīgu nogurumu un spēku izsīkumu.
Foto: Shutterstock

Bieži vien grūtniecība sākumposmā nekādi neietekmē svara izmaiņas. Dažas sievietes ne tikai neuzņem papildu kilogramus, bet pat tos nomet. Tas vairākumā gadījumu attiecas uz tām topošajām mammām, kuras cieš no toksikozes. Organisms nesaņem pietiekami daudz kaloriju un izmanto uzkrātās tauku rezerves.

Vai pamanīji kaut vienu no šiem simptomiem? Tad ieteicams iegādāties testu, lai ieraudzītu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!