Foto: Shutterstock
Gaidību laikā sievietes ķermenis piedzīvo lielas pārmaiņas, kas nereti liek zaudēt vēlmi fiziskai tuvībai ar partneri. Lielai vēders, jutīgās krūtis un rīta nelabums ir tikai dažas no lietām, kas var stāties tavā ceļā uz baudāmu un ērtu seksu. Taču gluži kā daudzām citām problēmām, arī šīm ir risinājums.

Ne reizi vien ir dzirdēts, ka mazuļa ienākšana ģimenē mainīs tavu dzīvi. Taču tā tiek mainīta ne tikai pēc bērna piedzimšanas, bet jau tad, kad viņš aug mātes vēderā. Viena no lietām, kas gaidīšanas laikā kļūst citādāka, ir mīlēšanās. Šajā laikā tu vari piedzīvot garastāvokļa un libido svārstības, būt neapmierināta ar savu ķermeni vai kādu iemeslu dēļ vairs nevarēsi sasniegt orgasmu. Neatkarīgi no tā, kuras no šīm sajūtām nomoka tevi, zini – tu tāda neesi vienīgā.

Izmaiņas intīmajā dzīvē grūtniecības laikā ir pavisam normālas, tāpēc neļauj tām nomākt tavu vēlmi mīlēties ar partneri. Kā zināms, sekss ir viena no svarīgākajām lietām attiecībās, kas palīdz jums satuvināties ne tikai fiziski, bet arī emocionāli. Šī ciešā saikne, ko esat izveidojuši, pirms kļuvāt par vecākiem, un turpināt veidot, gaidot atvasi, jums būs nepieciešama, lai tiktu galā ar pārbaudījumiem, kas vēl tikai sekos – rūpēm par bērnu, nogurumu, miega trūkumu un daudz ko citu.

Iepazīstinām tevi ar portāla "What to Expect" ekspertu nosauktajām problēmām, ar ko saskaras sievietes, kas nodarbojas ar seksu grūtniecības laikā, kā arī atklājam, kā tās atrisināt, lai padarītu mīlēšanos ērtāku un baudāmāku.

Lielais vēders


Viens no iemesliem, kāpēc pāri gaidību laikā aizvien mazāk ļaujas kaisles pilniem brīžiem, ir sievietes briestošais vēders. Bērnam attīstoties mātes vēderā, mīlēšanās var kļūt neērta un apgrūtinoša. Šķiet, ka visas iepriekšējās pozas vairs ne tikai nav iespējams izpildīt, bet pat nesagādā gaidīto labsajūtu.

Taču, ja tiek piemeklētas piemērotākās pozas, baudas virsotnes bez liekiem sarežģījumiem vajadzētu sasniegt kā sievietei, tā vīrietim. Galvenais ir būt atvērtai jaunām idejām un izaicinājumiem guļamistabā. Piemēram, gaidību laika trešajā trimestrī vispiemērotākās pozas būs sunīša vai jātnieces, savukārt otrajā trimestrī gultas prieki būs patīkamāki karotītes un lotosa pozā. Vairāk par piemērotākajām pozām ērtam un baudāmam seksam grūtniecības laikā lasi šajā rakstā.


Nogurums


Foto: Shutterstock

Viena no grūtniecības pazīmēm ir konstants nogurums. Sievietei var būt sajūta, ka viņa, gluži kā Sniegbaltīte stikla gultiņā, varētu snauduļot visu dienu, gaidot princi. Augot mazulis paņem lielāko daļu tavas enerģijas, sevišķi pirmajā un trešajā grūtniecības trimestrī. Šī iemesla dēļ, tiklīdz tu uzliec galvu uz spilvena, tevi pārņem miega lavīna, un sekss, kas parasti vakariem piešķīra vairāk kaisles, paliek otrajā plānā.

Arī kāda portāla lasītāja atzīst, ka tieši nogurums grūtniecības laikā bija viens no lielākajiem šķēršļiem intīmajai tuvībai ar partneri: "Tas bija vienīgais iemesls, kāpēc mēs gaidīšanas laikā retāk nodarbojāmies ar seksu. Nogurums bija tik spēcīgs un nomācošs. Jāatzīst, nekad nebiju domājusi, ka tā ir viena no grūtniecības blakusparādībām."

Šādās situācijas risinājums ir pavisam vienkāršs – sekss no rīta. Tieši rīts ir laiks, kad mums ir visvairāk enerģijas un, šķiet, varam gāzt kalnus. Ja arī tu jūties līdzīgi, tad šis ir īstais laiks nodoties mīlas priekiem.

Gultas priekiem rīta agrumā ir vairāki plusi. Piemēram, tas ir viens no garantiem, ka tava diena būs iesākusies lieliski, jo rīta sekss var palīdzēt uzlabot pašsajūtu un garastāvokli. Ir cilvēki, kas uzskata – tas ir pat labāk kā kafijas krūze vai papildu stunda miegā. Ja arī tu esi no tiem, ar kuriem pat no rītiem nedrīkst sarunāties, ja nav iedzerta kafija, mīlēšanās var situāciju atrisināt. Kādi vēl ir ieguvumi no gultas priekiem rīta agrumā, lasi šajā rakstā.


Rīta nelabums

Foto: Shutterstock

Slikta dūša un vemšana – neatkarīgi no tā, vai tu esi vai neesi stāvoklī, šādas sajūtas nebūt neliek tev justies seksīgai vai domāt par intīmo tuvību ar partneri.

Grāmatas "The Working Women's Pregnancy" autore Mardžorija Grīnfelde savā grāmatā atklāj, ka agrīnā grūtniecības stadijā aptuveni 50 procenti sieviešu piedzīvo vemšanu. "Tas ir ļoti, ļoti izplatīti, bet katrai sievietei šīs sajūtas atšķiras," viņa skaidro. "Ir tādas, kas jūtas slikti visu dienu, bet dažas nelabums moka tikai konkrētā laika posmā, piemēram, no rītiem vai vakaros."

Neatkarīgi no tā, vai slikta dūša un vemšana tevi nomoka rītos vai vakaros, ir skaidrs, ka šajā laikā sekss ir pēdējā lieta, kas raisās tavā prātā. Portālā "What to Expect" minēts, ka baudas pilnie mirkļi guļamistabā var palīdzēt atbrīvoties, piemēram, no galvassāpēm, bet noteikti ne no sliktas dūšas.

Ir dažādi veidi, kā tu vari atrisināt šo problēmu. Pirmais – lieto dabiskus līdzekļus, kas palīdzēs atbrīvoties no sliktās pašsajūtas. To, kurus līdzekļus labāk izmantot, lasi šajā rakstā. Otrkārt, brīdī, kad tevi nomoka slikta pašsajūta, vari izmēģināt kādu no šiem ieteikumiem. Treškārt, portāls "What to Expect" iesaka ieplānot mīlēšanos ar partneri citā laikā, piemēram, vakarā vai pēcpusdienā, kad pašsajūta parasti uzlabojas. Un atceries, vemšanu sievietes visbiežāk piedzīvo grūtniecības pirmajā trimestrī, tāpēc nenokar degunu un atgādini sev, ka drīz vien jutīsies labāk.


Palielināts krūšu jutīgums

Foto: Shutterstock

Gaidību laikā mainās ne tikai sievietes vēdera, bet arī krūšu izmērs. Tas daudzus vīriešus var padarīt vai trakus un rosināt vēlmi tām vairāk pieskarties. Taču sievietes var mākt gluži pretējas sajūtas. Pirmkārt, viņas var izjust pašapziņas kritumu, jo nejūtas ērti un nav apmierinātas ar pašreizējo krūšu izmēru. Otrkārt, tās grūtniecības laikā kļūst jutīgākas, līdz ar to mīļotā pieskārieni šajā reģionā var vairs nebūt tik patīkami un uzbudinoši kā pirms tam.

Ja arī tavas krūtis gaidību laikā ir īpaši jutīgas, palūdz mīļotajam, lai priekšspēles laikā pievērš lielāku uzmanību citām ķermeņa daļām. Esi atklāta un izstāsti, kā pieskārieni krūšu galiem vai ap tiem liek tev justies. Sākotnēji mīļotajam tas var būt liels izaicinājums, sevišķi tad, ja agrāk viņa pieskārieni šai ķermeņa daļai tev palīdzēja sasniegt baudu. Taču, iespējams, šāds aizliegums palīdzēs viņam kļūt radošākam un piešķils ierastajam seksam dzirkstelīti.

  • To, kurās vēl ķermeņa zonās mīļotā pieskārieni spēs sagriezt tavu baudas pasauli kājām gaisā un pārnest priekšspēli nākamajā līmenī, lasi šajā rakstā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!