Foto: Shutterstock
Neraugoties uz to, kā pagājusi diena, pat ja tā bijusi sarežģīta, nervoza, saspringta, pat ja tajā bijis daudz konfliktu, strīdu un citu nepatīkamu notikumu, pirms doties pie nakts miera, jācenšas radīt pozitīva gaisotne. Lūk, bērnu psiholoģe Olga Kramareviča portālam "Ihappymama" atklāj sešus jautājumus, ko vecākiem vajadzētu pavaicāt bērniem pirms došanās gulēt! Viņa uzsver, ka pozitīvas gaisotnes radīšana jau vakarā ļaus to saglabāt arī no rīta.

Lai to panāktu, pietiks vien ar dažiem patīkamiem vārdiem vai frāzēm un kaut mazu drusciņu smieklu. Pēc psiholoģes teiktā, minētās sešas frāzes palīdzēs sevi un bērnu noskaņot veiksmīgai rītdienai un sagatavos labam naktsmieram.

  • Kas ar tevi šodien jautrs, aizraujošs, interesants, negaidīts notika?
  • Ko tu gribētu darīt rīt? Ar ko tu šo dienu vēlētos pavadīt kopā?
  • Kā tu domā, vai ir kāds, kuram mēs rīt varētu piedāvāt kaut ko palīdzēt?
  • Ko tu labprāt ēstu rīt brokastīs?
  • Cik reižu šodien tavas lūpas izdaiļoja smaids?
  • Kā tu domā, kādi sapnīši pie tevis atnāks naktī?

Nav nepieciešams bērnam uzdot visus jautājumus vienlaicīgi, uzdod vienu divus, tos, kuri tieši šajā dienā varētu tevi satuvināt ar bērnu, uzlabotu garastāvokli. Pavisam maziņajiem jāuzdod vienkāršāki jautājumi, bet jau vecākiem bērniem vērts uzdot jautājumus, kas liks viņiem padomāt, paspriedelēt par savām jūtām, pasapņot, pakavēties atmiņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!