Foto: Shutterstock

Garās rindas bērnudārzos ir viena no vecāku aktuālākajām problēmām. Dažkārt var gadīties tā, ka gaidīšanas laikā vecāki pārdomā un vēlas kādu no iepriekš izvēlētajiem bērnudārziem mainīt. Kas šādā situācijā notiek ar bērna vietu bērnudārza rindā, skaidro "LVportāla" žurnāliste Edīte Brikamane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Portālam "LVportāls" lasītāja Agnese jautā: "Esam pieteikuši bērnu trijos pašvaldības bērnudārzos, bet tagad sapratām, ka vienu vēlamies mainīt. Vai jāstājas rindā no jauna? Vai arī saglabājam savu tagadējo vietu? Rindā gaidām jau trīs mēnešus."

Tā kā jautājumā nav norādīts, kurā pašvaldībā bērns reģistrēts bērnudārza rindā, atbilde sniegta tikai par bērnudārza rindas organizēšanas kārtību Rīgā.

Kārtību, kādā bērni tiek pieteikti un uzņemti Rīgas pašvaldības bērnudārzos, noteic Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 191 "Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju".

Kā norādīja Vilde, pašvaldības saistošie noteikumi noteic, ka bērnu var reģistrēt rindā ne vairāk kā trīs bērnudārzos un jebkurā laikā iespējams mainīt vēlamo mācību uzsākšanas laiku, kā arī ielikt/izņemt atzīmi "pašreiz neaicināt", tāpat iespējams mainīt iepriekš izvēlētās pirmsskolas izglītības iestādes. Jauns pieteikums tiek fiksēts ar tās dienas datumu, kad pieteikums uzrakstīts vai reģistrēts. No pieteikumu secības arī atkarīga vieta rindā. "Šajā gadījumā vecāki vietas kārtas numuru vienā bērnudārzā zaudē un jaunajā iestājas rindas galā," skaidro Vilde.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā aicinām personīgi sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, zvanot pa tālr. 67026816, ierodoties klātienē K. Valdemāra ielā 5 vai uzdodot jautājumu sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!