Foto: Shutterstock

Ārsti norāda – lai mazajiem daudz spēka atpūtai un laba veselība, pavasaris ir īstais laiks imunitātes stiprināšanai. Mazo ekspertu skolas pediatre Anna Birka iesaka vairākus padomus, kas palīdzēs sagatavoties vasaras izklaidēm.

Imunitātei un veselībai

Jo vieglāk, jo labāk. Pavasaris ir viltīgs – saulē ir karsti un ap stūri ēnā jau ir auksti. Pamazām pieradini bērnu un sevi vieglākam apģērbam un izvēlies drēbes atbilstoši laikapstākļiem. Viens variants ir tērpties "kārtās". Otrs – rezerves jaku, cepuri un cimdus iemest somā vai ratos. Tā varēsi pielāgoties temperatūras svārstībām. Ja pēkšņi sācies karstāks laiks, pārliecinies, lai mazais nav pārtuntulēts. Lieku reizi to atgādini arī bērnudārza audzinātājām.

Zāle, smiltis, akmentiņi – dabīgā pēdu masāža! Pēc pirmā pērkona negaisa var sākt staigāt ar basām kājām, tomēr tas jādara pakāpeniski, konsultējoties ar pediatru – viss atkarīgs, cik rūdīts ir bērns. Iespēju robežās ļauj bērnam pārvietoties ar basām kājām pa zāli un citiem dabas materiālu segumiem (čiekuriem, skujām, smiltīm, akmentiņiem). Tāpat arvien biežāk vēdini māju, ver vaļā logus! Tas mazo norūdīs.

Foto: Shutterstock

Vitamīns stiprai imunitātei. D vitamīns, kas radies saules ietekmē, asinīs paliek divas reizes ilgāk par to, kas uzņemts ar uzturu, piemēram, zivīm, olām, sieru u.c. Nav vēlams atrasties saulē par ilgu un pārsauļoties, tomēr bērnam ieteicams būt saulē vismaz trīs reizes nedēļā pa 15 minūtēm. Papildu saules peldēm iekļauj uzturā ar D vitamīnu bagātinātus produktus, brokastu pārslas.

Dzīvespriekam un spēkam

Foto: Shutterstock

Drošībai un sirdsmieram

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!