Foto: LETA

Katru mēnesi Rīgas Dzemdību nams aktualizē kādu jautājumu, kas varētu interesēt topošos vecākus. 2016. gada pirmais jautājums, uz ko dzemdību iestādes speciālisti sniedz atbildes, ir par to, kādos gadījumos vērsties Rīgas Dzemdību nama uzņemšanas nodaļā.

Rīgas Dzemdību nama uzņemšanas nodaļa sniedz medicīnisko palīdzību grūtniecēm un dzemdētājām visu diennakti septiņas dienas nedēļā. Ja tevi māc šaubas, pirms došanās uz Dzemdību namu konsultējies ar vecmāti vai ginekologu dzemdību speciālistu, kas uzrauga tavu grūtniecību, vai zvani uz uzņemšanas nodaļu - tālrunis 67011300.

Uzņemšanas nodaļā ir jāvēršas gadījumos, ja:

  • ir pārliecība par to, ka sākušās dzemdības;
  • novērojamas pēkšņas un satraucošas sūdzības par savu vai vēl nedzimušā bērniņa pašsajūtu;
  • paredzēta plānveida uzņemšana (ar speciālista nosūtījumu). Tad lūdzams ierasties darba dienās no pulksten 9 līdz 12;
  • nepieciešams pierakstīties uz plānveida ķeizargrieziena operāciju. Arī tad esi aicināta ierasties darba dienās no pulksten 9 līdz 14.30;
  • ir nepieciešams neatliekami veikt augļa sirds toņu pierakstu (kardiotokogrāfiju (KTG)). Ar Nacionālā veselības dienesta līgumattiecībās esoša ārsta nosūtījumu KTG pieraksts ir bez maksas.

Rīgas Dzemdību nama uzņemšanas nodaļā komfortablā un drošā vidē vecmātes apzinās medicīniskās palīdzības sniegšanas nepieciešamību un to, vai pašreiz nepieciešams tevi uzņemt stacionārā. Vecmātes izskatīs tevis iesniegtos dokumentus un izvaicās par tiem jautājumiem, kas varētu ietekmēt grūtniecības, dzemdību vai pēcdzemdību perioda norisi. Iegūtā informācija tavā klātbūtnē tiks ierakstīta medicīniskajā dokumentācijā, lai nepieciešamības gadījumā tā būtu pieejama medicīniskajam personālam, kas var būt nozīmīgi tavas vai bērniņa veselības saglabāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!