Daudzi vecāki šobrīd nesaprašanā rausta plecus, prātojot, kā atvasēm izskaidrot, kas ir koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 un kā tā ietekmē visu dzīves. Mākslinieks no Beļģijas Kriss Vosters atklājis lielisku veidu, kā bērniem saprotamā valodā ar ilustrāciju palīdzību izskaidrot, kas ir koronavīruss.

Kriss Vosters ir ilustrators no Beļģijas. Gluži kā citas pasaules valstis, arī Beļģiju ir skārusi koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19. Arī Beļģijā pašlaik tiek ievērota sociālā distancēšanās, ir slēgtas skolas, restorāni un daudzas citas vietas.

Līdz šim Beļģijā ar Covid-19 ir inficējušies teju 12 tūkstoši cilvēku. Šis ir grūts laiks ikvienam – bērniem, ģimenēm, senioriem un daudziem citiem. Taču sevišķi grūti pasaulē notiekošo ir saprast jaunākajiem ģimenes locekļiem. Tāpēc ilustrators atklājis lielisku veidu, kā ar ilustrāciju palīdzību mazākajiem bērniem izskaidrot, kas ir Covid-19 un kā tā ietekmē visu ikdienu.

Mākslinieks savos zīmējumos bērniem attēlojis vīrusu kā mērkaķēnu. "Tieši mērkaķa tēls palīdzējis maniem bērniem izprast daudzās pārmaiņas, kas šobrīd ir pārņēmušas mūsu ikdienu," portālam "Bored Panda" skaidro Kriss.

Ilustrators atzīst, ka mērkaķēna tēls, iespējams, nav perfekts, taču, ņemot talkā izdomu, tas palīdz izskaidrot daudzus aspektus, ar kuriem šobrīd cīnās cilvēki visā pasaulē. "Korona mērkaķēns ir labs veids, kā izskaidrot bērniem sociālo distancēšanos, nekļūstot pārāk nopietnam vai garlaicīgam," piebilst mākslinieks.

Lūk, Krisa zīmējumi, kas, iespējams, arī tavam mazajam palīdzēs labāk saprast vīrusu un to, kā tas ietekmē gan viņu, gan citus cilvēkus visā pasaulē!

"Mūsu mājās visas nedēļas garumā esam runājuši par korona mērkaķēnu,"

"Korona mērkaķēns visu laiku sēž uz pleca un ir tev līdzās visur, kurp dodies."

"Taču mērkaķēnam bērni ir gluži kā supervaroņi, jo viņš nevar tiem nodarīt lielu kaitējumu."

"Ja tu paej garām kādam pārāk tuvu, negantais mērkaķēns var pārlēkt no tava pleca uz kādu citu, kam, atšķirībā no bērniem, nav superspēju."

"Un tad šim cilvēkam būs jātiek ar mērkaķēnu galā saviem spēkiem."

"Tāpēc labāk paliec mājās, mazgā rokas un lasi grāmatas. Tā mērkaķēnam ātri vien kļūs garlaicīgi, un viņš dosies prom."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!