Pulksten 13 'Delfi TV ar Jāni Domburu' tiešraidē atbildēja azartspēļu nozares uzņēmumu SIA "Alfor" un SIA "Admirāļu klubs" valdes priekšsēdētājs, mākslas centra "Zuzeum" veidotājs Jānis Zuzāns. Pēc tiešraides intervija pieejama ierakstā.

Zuzāns jau kopš deviņdesmito gadu sākuma darbojas Latvijas azartspēļu biznesā. Šobrīd viņš ir valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks uzņēmumos SIA "Admirāļu klubs" un SIA "Alfor", kam pieder spēļu zāles "Fēnikss". Saskaņā ar Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas sniegto informāciju, abiem uzņēmumiem kopā šobrīd pieder 105 jeb aptuveni trešdaļa no visām Latvijā esošajām spēļu zālēm ar 2567 spēļu automātiem.

Zuzāns kopā ar laulāto draudzeni Dinu Zuzāni pazīstami arī kā mākslas mecenāti - nesen 10. septembrī tika atklāts viņu izveidotais mākslas centrs "Zuzeum". Viņš ir arī starp Purvīša balvas vizuālajā mākslā izveidotājiem un Mūsdienu mākslas muzeja izveides idejas aizstāvjiem. Kad šī gada pavasarī Saeima lēma uz Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laiku aizliegt azartspēles, Zuzāns paziņoja, ka šogad atcēlis aptuveni miljonu eiro lielo finansējumu, ko katru gadu novirzot mākslai un kultūrai.

Pirms Rīgas domes vēlēšanām Zuzāna vārds bieži piesaukts saistībā ar partiju apvienības "Attīstībai/Par" atbalstīšanu. Politiskais spēks gan uzstāj, ka vēlas ierobežot azartspēļu izplatību, bet atšķirībā no citiem piedāvā to risināt valdības, ne pašvaldību līmenī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!