Pieņemt lēmumu šķirt savienību, ko viens otram solījāt saglabāt, "līdz nāve jūs šķirs", nav viegls lēmums, taču tam vienmēr ir pamats. Laulību terapeiti ir tie, kas bieži vien uzklausa katru no partneriem. Viņi portālam "Huffpost" atklāj, kādi ir izplatītākie iemesli, kādēļ vīrieši nolemj par labu laulības šķiršanai.

Ir pāri, kas savās attiecībās redz problēmu un ir gatavi to risināt. Ja tas neizdodas pašu spēkiem, viņi dodas pie laulību terapeita, kurš palīdz tikt pāri grūtībām. Kaut lielākoties kopīgiem spēkiem un ar vēlmi saglabāt attiecības, radušās grūtības izdodas pārvarēt, ir pāri, kuri netiek pāri izliktajiem šķēršļie un nolemj šķirties.

Kāds ir pamats tik drastiskam solim? Kāds nespēj tikt pāri apziņai, ka partnere viņu ir krāpusi, citam nav kopīgu interešu ar laulāto draudzeni, bet vēl kāds nespēj sadzīvot ar seksa trūkumu attiecībās. Iemeslu saraksts ir gana garš, taču laulību terapeiti, ik dienas strādājot ar problēmsituācijās nonākušiem pāriem, ir apkopojuši sarakstu ar septiņiem iemesliem, kāpēc lielākā daļa vīriešu izlemj pamest attiecības.

  • Savukārt te lasi, kādas ir precētu vīriešu biežākās sūdzības par sievietēm. Iespējams, tās tev palīdzēs novērst laulības šķiršanu.

Es jutos nenovērtēts


Vīriešiem patīk, ka viņus paslavē. Bieži vien pietiek vien ar "Paldies!", taču dažreiz sievietes aizmirst pateikt pat to. "Sievietes bieži vien liek vīriešiem justies nenovērtētiem. Viņiem rodas sajūta, ka nekas, ko viņi dara, nav pietiekami labi," portālam "Womens Heatlh Mag" atklāj laulību terapeits Lorijs Veinreihs.

Vīrs iznes miskasti? Pasaki paldies viņam par to, un atklāj, cik patīkami ir tas, ka viņš tev palīdz. Tā tu viņam liksi justies novērtētam, iespējams, viņš biežāk vēlēsies palīdzēt mājas darbos. Cilvēkiem ir svarīgi tikt novērtētiem, citādāk viņi zaudē vēlmi censties. "Vīrieši un sievietes, kuras attiecībās jūtas nenovērtētas, ir pakļautas riskam, ka agri vai vēlu viņi izlems pārtraukt attiecības, jo tās viņus "nospiež"," piebilst psiholoģe Aleksandra Solomons.

Viņa tērē pārāk daudz naudas


Psihoterapeite un laulību terapeite Diāna Bārta atklāj, ka daudzi vīrieši, kuri ierodas uz pāru konsultāciju, ir neapmierināti par laulātās partneres lēmumiem, kas saistīti ar ģimenes budžetu. Sevišķi bieži šāda situācija ir novērojama ģimenēs, kurās vīrs pelna vairāk nekā viņa laulātā partnere.

"Kad es no vīrieša izdzirdu, ka viņa sieva iztērē visu ģimenes budžetu, tas nozīmē, ka viņš jūtas tā, it kā sieva viņu un ģimenes finansiālo stāvokli pieņemtu par pašsaprotamu," stāsta Bārta. "Bieži vien vīrieši ar to būtu mierā, ja vien sieva biežāk pateiktu "Paldies!"."

Lai izvairītos no strīdiem par ģimenes budžetu, to pirms tam vajadzētu kārtīgi izplānot. Kurš maksā par pārtiku, bet kurš ik mēnesi nomaksā rēķinus. Ja ģimenes budžets tiek sadalīts un katram ir savs pienākums, tad samazinās arī risks, kad kāds tērēs pa maz, bet otrs par daudz. Ja meklē padomus, kā vislabāk saplānot ģimenes finansiālo pusi, ieskaties šajā rakstā, kur padomus sniedz finanšu konsultante Miranda Markīta.

Foto: Shutterstock

Neuzticība


Laulību terapeits Antonio Borello stāsta, ka neuzticība bieži vien tiek minēta kā galvenais iemesls, kāpēc tiek pieņemts lēmums pārtraukt attiecības. Protams, ja krāpšana ir notikusi no partneres puses, vīrietis to uztver daudz sāpīgāk, bet arī tad, ja viņš pats ir izdarījis sānsoli, viņš ir gatavs to atzīt un pārtraukt attiecības.

Kaut nereti, saskaroties ar neuzticību, tiek vainots tikai viens no partneriem, bieži vien patiesībā pie šīs situācijas ir vainojami abi. Analizējot, kāpēc kāds no partneriem ir spēris sānsoli, vajadzētu pievērst uzmanību abu attiecībās iesaistīto pušu ieguldījumam. Vairāk par to, kādi faktori palielina krāpšanas iespējamību un vai to ir iespējams novērst, lasi šajā rakstā, kur par šo tēmu runā psihoterapeits Artūrs Utināns.

Mums vairs nav nekā kopīga


Gadiem ejot, cilvēki mainās. Problēma sākas tad, kad viens no partneriem sagaida, ka otrs pēc desmit gadiem būs tieši tāds pats kā iepriekš. Realitātē tā nenotiek. Dažkārt vīriešiem ir grūti pieņemt pārmaiņas ne tikai mīļotās sievietes izskatā, bet arī interesēs un uzvedībā. Bārta skaidro, ka viens no svarīgākajiem laimīgu laulību nosacījumiem ir augt kopā un pieņemt gaidāmās izmaiņas gan sevī, gan partnerī.

"Es bieži dzirdu vīriešus sakām, ka viņiem ar sievu vairs nav kopīgu interešu. Viņš vēlas doties uz Karību salām un nirt ar akvalangu, bet sieva labprātāk pavadītu laiku luksus klases viesnīcā Parīzē. Viņš vēlas doties uz kino, bet viņi nespēj vienoties par kopīgu filmu," situāciju ieskicē Bārta. "Šīs ikdienišķās atšķirības nereti noved pie attiecību sabrukuma."

Seksa trūkums vai tā pilnīga neesamība


Ne tikai sievietes, bet arī vīrieši uztraucas par to, lai viņi savām partnerēm šķistu fiziski pievilcīgi. Ja vīrietis sūdzas par intīmās tuvības trūkumu, tas nozīmē, ka viņu māc šaubas, vai mīļotā sieviete viņu vēl aizvien iekāro. "Kaut vīrieši ļoti reti to atzīst, viņi baidās savas sievietes acīs kļūt nepievilcīgi," skaidro Bārta.

"Vīrietis jūtas emocionāli tuvāk sievietei tad, ja viņiem ir regulārs sekss, taču sievietes šajā jomā ir aktīvākas tad, ja jūtas emocionāli tuvas vīrietim," par dzimuma atšķirību uzskatiem par seksu portālam "Huffpost" stāsta laulību terapeits ar 10 gadu pieredzi Raijens Kenains. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc nereti sievas un vīra vēlme pēc intīmās tuvības atšķiras.

Speciālisti skaidro, ka situācijā, kad bez nekāda iemesla pārim jau vairāku nedēļu, mēnešu vai pat gadu garumā nav bijis seksa, ir meklējams dziļāks iemesls. Iespējams, kāds no partneriem ar šādu darbību mēģina otram kaut ko pateikt vai pierādīt. Šajā rakstā lasi, ko darīt, ja seksa vispār nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!