Foto: Privātā arhīva foto
Bērnu radīšanai nekad nav īstais laiks – tik untumaini mēdz būt pieaugušie, domājot par ģimenes paplašināšanos. Jaunībā var šķist – vēl nav īstais brīdis, jo ir taču jāuzkāpj kādā karjeras virsotnē. Pēcāk jau gribas pabaudīt darbā gūtos augļus, vēl vēlāk – vai nav jau par vēlu? Tieši tik tuvredzīgi mēdz domāt sievietes un vīrieši. Bet bieži gadās tā – beidzot esi nolēmis, ka piemērotākais laiks bērniņa nākšanai pasaulē ir pienācis, taču...

Mēnesi pēc mēneša nākas vilties, jo grūtniecība nav iestājusies. Tā bija arī Kristīnei, kura saņēmusi emocionāli spēcīgu triecienu, uzzinot, ka ir neauglīga. Tomēr viņas un dzīvesbiedra Mārča apņēmība darīt visu iespējamo, lai sagaidītu savu mazuli, bija stiprāka – tagad viņi auklē trīs mēnešus veco meitiņu Anabellu.

Kāds bija mazulītes ceļš, līdz viņa iepazinās ar saviem vecākiem, pastāstīs Kristīne un Mārcis, vienlaikus ar šo pirmo pieredzes stāstu portāls "Cālis" atklāj rakstu sēriju par to, kā ar uztura un dzīvesveida maiņu ģimenēm izdevies piepildīt savu kvēlāko sapni – sagaidīt piedzimstam mazuli. Jā, tieši tik vienkārši un vienlaikus ilgi un sarežģīti – uztura maiņa palīdzējusi uzlabot reproduktīvo veselību. Tiesa, šajā rakstu sērijā būs arī stāsti par ģimenēm, kurām nav palīdzējusi uztura maiņa vien, pēdējo punktu uz "i" uzlikusi mākslīgās apaugļošanas procedūra, taču arī te veiksmes procentā liela loma bijusi uzturam. Pirmo rakstu šajā sērijā papildina arī Gita Ignace, Mg.Sc.Sal. Uzturzinātnē, sertificēta uztura speciāliste, auglības atpazīšanas metodes konsultants, kura savā komentārā par to, vai un kā uzturs ietekmē reproduktīvo sistēmu, atzīst: "Dzīvesveida izmaiņas var būt milzīgs palīgs auglības uzlabošanā."

Ar jaunajiem vecākiem tiekamies viņu dzīvesvietā Rīgā, sarunas laiku izvēloties tā, lai mājās ir arī tētis. Ierodoties ciemos, mazā Anabella omulīgi dzīvojas uz attīstošā paklājiņa, un vecāki var sākt savu stāstījumu, cik grūts bijis ceļš, lai sagaidītu savu mazulīti, kura turklāt pasaulē nāca Covid-19 pandēmijas laikā, liedzot dzemdībās piedalīties tētim, kā tas bija iecerēts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!