Neviens neprecas ar nodomu reiz šķirties, taču dzīvē gadās visādi, un dažkārt sākotnēji laimīga laulība var sagriezties kājām gaisā un likt partneriem iet katram savu ceļu. Iepriekšējās attiecības, nenoliedzami, atstāj mūsos pēdas – tās mūs maina. Bet ko darīt, ja esi līdz ausīm iemīlējies kādā, kas reiz jau šķīries? Pirms meties ar visām četrām iekšā attiecībās un saki mīļotajam jāvārdu, pārdomā, vai spēsi nest ne tikai savu, bet arī viņa "bagāžu".

Liktenis tavā ceļā ir ielicis cilvēku, kas šķiet ir tas, ko vienmēr esi gaidījis un pēc kā ilgojies. Taču ir viens "bet" – viņš jau iepriekš ir bijis precējies. Kamēr ir cilvēki, kuriem pret to nav iebildumu, citiem šāds fakts liek būt piesardzīgiem. Ja esi nolēmis būt kopā ar šo cilvēku, tad zini, ka viņa pagātnes attiecības var negaidot atstāt iespaidu arī uz tevi, jūsu kopdzīvi un attiecībām vienam ar otru.

Portāls "Marriage" atklāj, ko vērts apsvērt pirms mesties laulības piedzīvojumā ar kādu, kurš to jau vienreiz darījis.

Bijušais laulātais

Tas, ka abi partneri ir parakstījuši laulības šķiršanos un oficiāli vairs neskaitās precēti, nenozīmē, ka viņu ceļi vairs nekad nekrustosies. Iespējams, viņi ir pielikuši punktu attiecībām uz pozitīvas nots un palikuši draugi. Varbūt viņus vieno bērni, kopīgi draugi vai lieliskās attiecības ar otra ģimeni. Lai kāds būtu tava jaunā mīļotā dzīves scenārijs, skaidrs ir viens – tev reiz nāksies satikties ar viņa bijušo.

Labākajā gadījumā tavs jaunais partneris un viņa bijušais laulātais ir spējīgi uzturēt draudzīgas attiecības, tikt pāri skumjām par laulības izjukšanu un pieņemt viens otra jauno dzīvi. Taču var gadīties, ka tev ir jāpiedzīvo arī otrs scenārijs, kad starp abiem vēl daudzus mēnešus vai pat gadus valda dusmas par pāri darīto, un, iespējams, bijušais partneris nespēj pieņemt, ka mīļotais tagad ir jaunās attiecībās. Padomā, vai esi gatavs stāties pretim sadusmotam bijušajam laulātajam draugam, vai tomēr nevēlies būt daļa no ačgārna mīlas trijstūra.

Salīdzināšana

Viens no sliktākajiem cilvēku paradumiem ir vēlme salīdzināt sevi ar citiem un jaunos mīļotos ar bijušajiem. Tavs partneris jau reiz ir bijis precējies, tāpēc noteikti pavēro, vai viņam ir tieksme salīdzināt tevi ar bijušo laulāto. Iespējams, tu un viņa bijušais esat tik atšķirīgi kā uguns ar ūdeni, taču tas nedod garantiju, ka neuzradīsies vēlme salīdzināt.

Iespējams, vēlme salīdzināt būs nevis viņam, bet tev. Pastāv iespēja, ka izjutīsi konkurences sajūtu, un nemitīgi centīsies būt labāka par viņa bijušo laulāto, dažkārt pat darot lietas, ko citādi nedarītu, esot uzspēlēts un neīsts.

Ja tevi nomāc šī ideja, pārrunā to ar mīļoto. Paskaidro viņam, kā jūties un kāpēc tevi tas satrauc. Komunikācija ir attiecību atslēga, un tikai izrunājoties jūs varat atrisināt jebkuras nesaskaņas, pārpratumus, bailes un nedrošību.

Foto: Shutterstock

Cīņa ar sekām

Neviens neatgriežas no kara neskarts. Līdzīgi ir ar attiecībām – neatkarīgi no tā, uz kādas nots šķiršanās beidzās, tā noteikti ir atstājusi rētas. Iespējams, iepriekšējā laulībā viņu krāpa, tāpēc tagad šim cilvēkam ir grūtības kādam uzticēties, un viņš nemitīgi ir greizsirdīgs. Lai cik dziļas un kādas būtu rētas, nenoliedzami, tās tur ir. Jautājums ir tikai, vai tu esi gatavs pacietīgi un ar mīlestību tās dziedēt.

Par spīti tam, ka šobrīd esat neprātīgi iemīlējušies, būs situācijas, kad neapzināti šīs rētas tiks uzplēstas, un tas atstās iespaidu uz jūsu attiecībām. Lai pēc iespējas vairāk saudzētu to, kas pašlaik vēl dzīst, pārrunā ar partneri, kas ir tās lietas, ar ko viņš šobrīd vēl mācās sadzīvot, un kā tu ikdienā vari viņam palīdzēt.

Bērni

Bērni pat tad, ja tie nav tavi, nes sev līdzi lielu atbildības nastu. Būt par pamāti vai patēvu nav tas vieglākais uzdevums, sevišķi tāpēc, ka mīļotā atvases nereti tevi uzlūko kā cilvēku, kas izjaucis viņu ģimeni, pat tad, ja tā nav taisnība. Ja arī tavs jaunais partneris tevi nekad nesalīdzina ar bijušo, bērni gan to var darīt. Tādi vārdi kā "Tu neesi mana mamma!" dusmu brīžos no viņu mutēm var izskanēt biežāk nekā gribētos.

Pirms ar visām četrām meties iekšā šajā attiecībās, padomā, vai spēsi mīlēt viņa bērnus, esi gatava iet cauri uguni un ūdeni, lai viņi tevi pieņemtu, mīlētu un atzītu par savējo.

  • Šajā rakstā atradīsi psiholoģes ieteikumus, kā iemīlēt jaunā partnera bērnus un saspīlētās attiecības pārvērst veiksmīgā komunikācijā, kas ļaus tev un bērniem vienam otru pieņemt un, iespējams, pat iemīlēt.
Foto: Shutterstock

Realitāte un iedomas

Ejot dzīves ceļu, ikviens no mums kaut reizi ir pieķēris sevi domājam par kāzām, medusmēnesi un "laimīgi kopā līdz mūža galam". Tavā galvā tas izskatās gluži kā pasakā, bet realitāte var atšķirties, sevišķi tad, ja jaunajam partnerim ir bērni no iepriekšējās laulības un naidīgas attiecības ar bijušo.

Pat tad, ja viņa bērni ir lieliski un bijušais laulātais draudzīgi noskaņots, tās būs tava jaunā partnera otrās kāzas. Pirmā reize vienmēr ir īpaša, bet vai to pašu var teikt par otro? Izvēlēties kāzu dekorus, veidot ielūgumus un aicināt viesus – tas viss tev radīs patīkamu satraukumu un neziņu, bet jāsaprot, ka, iespējams, mīļotajam tas raisīs citas sajūtas.

Ticība laulībai

Ja esi gatavs iebraukt laulības ostā ar kādu, kurš reiz tur savu kuģi jau ir noenkurojis, ir svarīgi saprast, vai šis cilvēks vēl tic mīlestībai un laulībai, vai sper šo soli tikai tāpēc, ka to vēlies tu. Tāpat jums būtu jāizrunā arī sliktākais iespējamais scenārijs – kam, viņaprāt, jānotiek, lai arī jūsu attiecības nonāktu šķiršanās bezdibenī.

ASV aptuveni 67 procenti otrās un 74 procenti trešās laulības beidzas ar šķiršanos. Lai cik ļoti negribētos domāt par šādu iznākumu, to vajadzētu pārdomāt. Šajā rakstā lasi, kādi ir izplatītākie iemesli, kāpēc pajūk arī otrā un trešā laulība.

Šīs nav vienīgās lietas, ko tev vajadzētu apsvērt, pirms saki jāvārdu. Lai cik brīnišķīga un mīlestības pilna būtu dzīve laulībā, tai ir arī aisberga neredzamā daļa. Šajā rakstā atklāj astoņas lietas, ko par dzīvi laulībā daudzi noklusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!