Ja novēro, ka tavs mazulītis ir nemierīgs, bieži ir kaprīzs, ja viņam ir slikts miegs – ieteicams pamēģināt neparastāku veidu, kā zīdainim palīdzēt nomierināties un vieglāk iemigt. Šī metode ir refleksoloģija – masāžas paveids, kas koncentrēts uz nervu galu stimulēšanu.

Visvairāk šo nervu galu atrodas tieši bērna pēdās. Ja vien tev izdotos apgūt šo masāžas veidu, tavs mazulis būtu mierīgāks un veselāks.

Masāžas sākums: ņem rokās abas mazuļa pēdiņas. Satver ar pirkstiem viņa papēžus. Tādā veidā rodas absolūts kontakts ar mazo. Taviem lielajiem pirkstiem jāizkārtojas nedaudz augstāk par bērna pēdu centrālo daļu. Atrodi nepieciešamo punktu un viegli uz tā uzspied pa trim reizēm. Šīs kustības uz mazuli iedarbosies nomierinoši. Pēc tam lielos pirkstus virzi nedaudz zemāk un turpini masēt. Tas ļaus mazulim atslābināties, viņš kļūs mierīgāks un priecīgāks. Pēc tam masē pēdas velves vidus daļu. Šīs kustības var palīdzēt atvieglot kolikas un uzlabot bērna gremošanas sistēmu. Masāžu pabeidz ar tās pirmo soli jeb ar to, ar ko sāki.

Video labi redzams, kā mamma izmanto šo masāžu bērna nomierināšanai. Ja meitenītei visu laiku bija "caurs" miegs, tad pēc masāžas mazā esot nogulējusi astoņas stundas no vietas. Pamēģini arī tu izmantot refelksoloģiju, kas tiek uzskatīta par dziedniecisku metodi.

Avots: Ihappymama.ru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!