Foto: Shutterstock
Gandrīz jebkuram cilvēkam vecāki ir svarīga dzīves daļa. Tieši tāpēc, pirmoreiz iepazīstoties ar mīļotā cilvēka vecākiem, ārkārtīgi būtiski ir atstāt labu iespaidu. Galu galā – neveiksme attiecībās ar partnera ģimeni, var radīt problēmas arī jūsu starpā.

Rokas trīc un vēders griežas – pirmā tikšanās reize ar mīļotā cilvēka vecākiem var būt biedējoša. Ne velti tik daudz komēdiju radītas tieši par šo tēmu. Tas ir liels solis, turklāt, pirmais iespaids var palikt uz ilgu laiku. Ja īstenosi kādu no šīm uzvedībām, pastāv risks, ka vecāki var izveidot emocionālu barjeru, kas labu attiecību veidošanu var padarīt krietni sarežģītāku.

Tad ko īsti darīt, lai atstātu labu iespadu par sevi jau pirmajā tikšanās reizē? Mieru, tikai mieru! Svarīgāk ir saprast, ko nedarīt! Seko šiem ieteikumiem, ko esam apkopojuši, iedvesmojoties no portāliem "Huff Post" un "Glamour"!

Skūpstīšanos atstāj citai reizei

Lai gan mīlestības izrādīšanā nav nekā slikta, tai ir sava vieta un laiks. Tas nenozīmē, ka jākļūst par aukstu un distancētu bezemociju robotu, taču jāsaprot auditorija, kuras priekšā esi. Vienkāršas mīļuma izpausmes, kā sadošanās rokās, maigi pieskārieni, apķeršanās ir jauki veidi, kā komunicēt savas rūpes un cieņu pret savu mīļoto cilvēku un cilvēkiem, kuri viņu audzināja.

Skurbums neradīs labu tēlu

Pirmajā tikšanās reizē nevajadzētu būt reibumā, arī tad, ja tikšanās laikā visi malkojat gardus dzērienus. Pretējā gadījumā partnera vecāki var padomāt, ka tu nespēj sevi kontrolēt un pieņem nepareizus lēmumus.

Nesāc runāt par jūtīgām tēmām, kā reliģiju, politiku vai seksu

Labāk neuzsāc kaislīgas diskusijas par reliģiju un politiku. Pat ja tev un tavam mīļotajam cilvēkam saskan viedokļi, nepieņem, ka arī viņa vecāki domā līdzīgi. Arī tad, ja zini, ka jūsu uzskati ir vienādi, daudzi cilvēki tik un tā domā, ka runāšana par šādām tēmām liecina par sliktām manierēm. Pirms ienirsti šo tēmu dziļajos ūdeņos, iepazīsti partnera vecākus labāk.

Tāpat arī izlaid sarunas par seksu, it īpaši savu mīlas dzīvi. Pat ja tava mīļotā vecākiem ir neķītra humora izjūta, labāk pasmejies līdzi un savu joku devu pietaupi citai reizei, kad būsit nodibinājuši jau tuvākas attiecības. Un pat tad – labāk nestāsti par saviem seksuālajiem piedzīvojumiem. Vecāki to noteikti nevēlas dzirdēt.

Nemelo un netēlo, lai liktu sev izskatīties labāk

Izlikties un melot, ir lielākā kļūda, ko pieļaut, turklāt, tādējādi, visticamāk, arī nokaitināsi savu mīļoto cilvēku. Kādā brīdī tavām spēlītēm droši vien pienāks gals, arī attiecības tad, iespējams, no tā cietīs. Ja reiz tavs partneris ir pieņēmis tevi tādu, kāds esi, arī vecākiem nevajadzētu būt problēmām ar to.

Neesi "pielipis" pie telefona ekrāna

Izvairies no čatošanas, e-pasta pārbaudīšanas vai sērfošanas sociālajos medijos. Pretējā gadījumā partnera vecākiem var veidoties iespaids, ka tu nemaz neesi ieinteresēts viņus iepazīt.

Izvairies no nepiemērotiem jokiem

No savas joku vācelītes izņem anekdotes, kuras ir nepiedienīgas, seksuālas vai neiejūtīgas. Partnera vecāki, visticamāk, vēlas, lai viņu atvase satiekas ar gādīgu un empātisku cilvēku. Ja pirmajā tikšanās reizē nepiedienīgus jokus bārstīsi kā no pārpilnības raga, izrādīsi necieņu pret citiem.

Neesi noslēgts

Tavs partneris, visticamāk, ir nācis no atšķirīgas vides, viņam ir sava pieredze un sava pagātne. Uz pirmo tikšanas dodies ar pilnībā atvērtu prātu, negaidot, ka mīļotā cilvēka vecāki ir līdzīgi taviem. Ja būsi netolerants vai nepacietīgs, uzklausot viņu skatpunktu, tas var kaitēt un pat iznīcināt iespēju veidot tuvas un mīļas attiecības.

Neliec citiem sevi apkalpot

Ja esat pusdienās vai vakariņās, pēc ēšanas piedāvā savu palīdzību, uzkopjot galdu. Tādējādi partnera vecāki novērtēs to, ka esi izpalīdzīgs, un kopumā radīsi labu iespaidu par sevi.

Izvairies no sarunām par naudu

Izteikt komplimentu par glītu māju ir viena lieta, taču pavisam cita ir uzmācīgi taujāt, cik mīļotā cilvēka vecāki pelna. Kopumā naudas apspriešana netiek uzskatīta par labām manierām un daudzi uzskata, ka tas ir pat nepieklājīgi. Kad attiecības ir tuvākas, ir cilvēki, kuri labprāt padalīsies ar to, cik izmaksājis viņu pulkstenis, taču pirmajā tikšanās reizē šādas tēmas labāk nolikt plauktiņā.

Neizskaties pēc nevīžas

Pidžammu vai treniņbikses atstāj skapī. Ideālajā gadījumā nedaudz sapucējies, protams, nepārspīlējot. Tādējādi parādīsi, ka tev šī tikšanās ir nozīmīga un cieni viņus, tāpēc esi padomājis par savu izskatu.

Nerunā tikai par sevi

Partnera vecāki noteikti vēlas tevi iepazīt, taču tas nenozīmē, ka viņi grib pavadīt visu tikšanās laiku, klausoties tavā dzīves stāstā. Centies sarunā atrast balansu – uzdod jautājumus arī viņiem, lai tādējādi izrādītu arī savu interesi.

Klusēšana arī ir kļūda

Skaidrs, ka satikties pirmoreiz ir satraucoši. Taču tāpēc nenoslēdzies un nekļūsti pilnīgi mēms. Izturies pret mīļotā cilvēka vecākiem kā pret jebkuru citu cilvēku – ar cieņu un interesi. Esi pieklājīgs un iesaisties sarunās.

Neesi viszinis

Nevajag ieslīgt galējībās. Neesi arī vienīgais, kurš runā! Nevienam nepatīk cilvēki, kuri izliekas par ekspertiem pilnīgi jebkurā jomā. Arī jautājumos, kas saistīti ar mīļoto cilvēku, atceries, ka vecāki ar viņu bijuši kopā ilgāk nekā tu, tāpēc, iespējams, pat pazīst viņu labāk.

Problēmas atstāj mājās

Dzīvē var gadīties visādi. Iespējams, tavā un mīļotā starpā izceļas strīds tieši pirms došanās pie vecākiem. Vismaz uz tikšanās brīdi pacenties savu aizvainojumu nolikt malā. Citādāk partnera vecāki jutīsies neveikli un pirmais iespaids būs ''sasmērēts''.

Nekavē

Šis, iespējams, ir viens no svarīgākajiem punktiem, jo kavēšana var sabojāt iespaidu par tevi, kaut vispār vēl neesat tikušies. Ja ir jāierodas kādā konkrētā laikā, pacenties būt kaut piecas minūtes ātrāk. Tu taču nevēlies, lai partnera vecāki ir īgni, vēl pirms tevi ierauga, vai ne?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!