Foto: Shutterstock
Normālā ģimenē bērnam ir jāzina, – ja viņš atnāks pie mammas ar jebkuru jautājumu, tad saņems arī saprotamu un labvēlīgu atbildi. Tas ir sava veida noteikums. Bet noteikumiem mēdz būt arī izņēmumi…

Kamēr tavs bērns ir mazs, viņš visu uzsūc kā sūklis. Bet viņa psihe atrodas vēl veidošanās stadijā, un ir jāseko līdzi tam, kādas sarunas bērns dzird ģimenē, lai viņa attieksme pret dzīvi veidotos pozitīva. Pastāv kā minimums trīs lietas, par kurām, kamēr bērns ir mazs, nekad nedrīkst sarunāties, norāda speciālisti portālā "Edinstvennaya".

Tava seksuālā dzīve

Jā, tev kā mammai jābūt pirmajai, kas bērniem pastāsta, kā viņi radušies. Ja palaidīsi garām šo brīdi, tad to izdarīs kāds puišelis pagalmā un izpratne par vienu no svarīgākajiem dzīves aspektiem tavam bērnam var būt traumatiska uz visu dzīvi.

Bet tas, ko taviem bērniem patiesi nebūtu jāzina, cik tev bijuši seksa partneri, kamēr nebiji iepazinusies ar viņu tēti. Ja tev ar vīru patīk sarīkot sev mazus piedzīvojumus intīmās dzīves paspilgtināšanai, par to taviem bērniem labāk nekad neko nestāstīt.

Naudas problēmas

Svarīgi, lai bērns saprastu: nauda nerodas zem matrača, vai arī ja rodas zem matrača, tad vispirms tur tiek ielikta, bet visa sākums vienmēr ir tāds, ka nauda ir jānopelna un šis process reti kad mēdz būt viegls.

Tomēr nav vērts bērnību aptumšot ar bailēm, ka ģimene var kļūt nabadzīga vai tikt izlikta uz ielas tēta un mammas parādu dēļ. Bērni vienalga nekādi nevar palīdzēt pieaugušajiem atrisināt viņu finansiālo stāvokli ģimenē.
Foto: Shutterstock

Bet bērni vienmēr jūtīgi ieklausās visā, ko runā vecāki. Jebkuri joki vai nejaušas frāzes, kuras šķiet pavisam nevainīgas, bērnam var likt nopietni uztraukties par dzirdēto, ka ģimenē – kas ir visa viņa pasaule, var atgadīties finansiāla katastrofa.

Pagātnes kļūdas

Vecākiem ir jābūt piemēram saviem bērniem. Katrā ziņā, kamēr viņi ir mazi. Jā, ir bērniem jāpaskaidro, ka jāmācās no savām kļūdām. Bet bērna vecumā cilvēks ļoti tic saviem vecākiem, kuri ir ideāli un vienmēr taisnprātīgi. Vecākiem ir jābūt kā morāles kompasiem saviem bērniem.

Tavam bērnam nav jāzina, ka jaunībā arī tev bija kaitīgie ieradumi, ka tu biji iepinies sliktā kompānijā, ka kādu neģēlīgi nodevi. Kad bērns paaugsies, tad kādas atklātas sarunas laikā varēsi par to pastāstīt, bet, kamēr viņš ir mazs, – esi viņam labāk ideālais piemērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!