Foto: Privātais arhīvs
14 gadus vecais Linards patlaban atrodas Vācijā, Minhenes ortopēdiskajā klīnikā, kur viņam jūnijā veikta tik ilgi gaidītā kāju muskuļu pagarināšanas operācija, kas krietni atvieglos viņa kustību iespējas.

Puisis katru dienu cītīgi trenējas iešanā. Priekšā garš rehabilitācijas ceļš. Kā informē labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" pārstāve Ilze Skuja, saņemot rēķinu par operāciju, tas tomēr izrādījies nedaudz lielāks, nekā iepriekš, tādēļ Linarda ģimene atkārtoti lūdz palīdzību. Rēķins pieaudzis vairāk nekā par 500 eiro, kas nozīmē, ka joprojām nepieciešami 4425,22 eiro rēķina apmaksai.

Par Linardu vari lasīt šeit, bet, lūk, ko raksta viņa tētis, kurš kopā ar dēlu atrodas Vācijā:

"Linardam iet labi, bet ilgojas jau pēc mājām un vides, kur viņš citus saprot. Pirmajā dienā apmeklējām Minhenes "FC Bayern" treniņu bāzi, un, zinot Linarda aizraušanos ar sportu, tas viņam sagādāja ļoti pozitīvas emocijas.

Operācija noritēja veiksmīgi, un katru dienu tiek lietoti speciāli medikamenti, esam māsiņu uzraudzīti, un pēcoperācijas laikā sarežģījumi nav bijuši.

Foto: Privātais arhīvs

Pašreiz Linardam uz kājām zem ceļa ir jānēsā speciāli ģipši-ortozes. Tos būs jānēsā vēl piecas nedēļas ik dienu un nakti, bet pēc tam piecas nedēļas tikai pa nakti.

Linards katru dienu fizioterapeita uzraudzībā veic fiziskus vingrinājumus (izkustina locītavas, staigāšana pa kāpnēm u.c.), ik katru nākamo dienu palielinot slodzi, lai nostiprinātu muskuļus un stabilizētu gaitu.

Šobrīd viņš bez atbalsta var noiet vien dažus metrus, bet Linards ir ļoti centīgs un viņam nevajag pat atgādināt, kad skatos viņš jau, stumjot ratiņkrēslu atbalstam, soļo pa gaiteni. Malacis!

Priekšā Linardam vēl garš atveseļošanās periods, kas ilgs visu vasaru, līdz pat skolai."

Ja tev ir vēlēšanās un iespējas, Linarda ģimenei vari palīdzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!