Foto: Publicitātes attēls
No 24. līdz 26. februārim Ķīpsalā notiks izstāde "Skola 2017", kurā vairāk nekā 140 dalībnieku piedāvās augstākās un vidējās izglītības iespējas Latvijā, ASV, Baltkrievijā, Francijā, Igaunijā, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Moldovā, Vācijā un citās valstīs.

Dalībnieki informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm. Izstādes laikā paredzētas arī mācībspēku un studentu konsultācijas, profesiju "pielaikošana", randiņš ar karjeras konsultantu un dažādas aktivitātes – tas viss sagaida Latvijas zinātkāros jauniešus izglītības izstādē "Skola 2017".

"Izvēlēties vispiemērotāko profesiju un izglītības iestādi ir atbildīgs lēmums ikvienam jaunietim. Tādēļ izstāde "Skola" ir lielisks palīgs, lai plašāk izzinātu izraudzīto studiju virzienu vai arodu un palīdzētu izvēlēties piemērotāko izglītības iestādi. Uz izzinošo pasākumu īpaši aicinām jauniešus," norāda izstādes "Skola" vadītājs Valts Jirgensons un piebilst: "Taču arī pieaugušie sev un bērniem Ķīpsalā atradīs dažādas izglītības pilnveidošanas iespējas, kursus, seminārus un valodu nometnes."

Pirmoreiz izstādē būs pārstāvēta Austrālija. "Selonia Education Australia" piedāvās dažāda līmeņa izglītības iespējas, sākot no angļu valodas kursiem, profesionālās izglītības, bakalaura, maģistra un doktorantūras studijām, kā arī dalīsies reālā studiju pieredzē tālajā kontinentā un sniegs informāciju par studentu vīzas prasībām un citām formalitātēm.

Izstādē piedalīsies lielākā daļa valsts augstskolu un privātās augstskolas, plaši pārstāvēti būs profesionālās izglītības kompetences centri – koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas, kā arī mācību centri, valodu kursi, tālmācība un e-studijas, kas prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un mācību kursus dažādās nozarēs. Būs arī jaunumi, tostarp arī pirmā studiju programma Latvijā, kas specializējas mobilo aplikāciju izveidē – "Datorsistēmas". To apgūt aicina Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle. Vairāk informācijas par dalībnieku piedāvājumu atradīsi šeit.

Profesiju pielaikošana

Vēlies kļūt par žurnālistu, gidu, ārstu, arhitektu, konditoru vai kādas citas profesijas pārstāvi? Ej uz izstādi un izmēģini! Ja apsver iespēju kļūt par zobārstu, tad nepalaid garām ekskluzīvu iespēju Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) stendā iemēģināt roku zobu cauruma plombēšanā ar plombējamo materiālu un UV gaismu! Ja zobārsta profesija būs ieinteresējusi, jau esošie RSU studenti pastāstīs arī par citām zobārstniecības studiju metodēm. Bet varbūt vēlies iejusties karavīra ādā?! Šādu iespēju sniegs Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, kas piedāvās ne vien uzzināt par studiju iespējām akadēmijā, bet arī izmēģināt iemaņas šaušanā.

Uz randiņu ar karjeras konsultantu

Ja vēl tomēr neesi izlēmis, par ko īsti kļūt, tad lietderīgs būs randiņš ar karjeras konsultantu, ko apmeklētājiem savā stendā piedāvās Valsts izglītības attīstības aģentūra. Īsā sarunā interesenti varēs saņemt noderīgus padomus par izglītības iespējām.

Jaunākās mācību tehnoloģijas

Vai matemātikas apguvi, laboratorijas darbus un zinātnes likumus dabaszinībās var pārvērst par aizraujošu piedzīvojumu zinātnes pasaulē? Protams, var! To uzskatāmi varēs vērot aizraujošā ķīmijas šovā 24. februārī pulksten 13.30 un 14.30 uzņēmuma "Saint-Tech" stendā. Īpaši gaidīti ir skolotāji un skolu direktori, lai iepazītos ar jaunākajām tehnoloģijām dabaszinību kabinetiem.

Savukārt uzņēmuma "Tomega" stendā skolēniem un skolotājiem būs interesanti arī pašiem izmēģināt interaktīvos displejus, 3D skeneri, 3D printerus un 3D pildspalvu – tehnoloģijas, kas mācību apguves procesu padara interesantāku.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2017". Vairāk informācijas atradīsi šeit.

Izstādes rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Izstādes "Skola 2017" darbalaiks:

24.–25. februārī no pulksten 10 līdz 18.
26. februārī no pulksten 10 līdz 17.

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – pieci eiro;
Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – četri eiro;
Grupām (10+) – trīs eiro.

Ar izstādes "Skola 2017" ieejas biļeti var apmeklēt "Latvijas Grāmatu izstādi 2017" bez maksas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!