Foto: Shutterstock
Laimīgs noskaņojums ir mūsu veselībai un labsajūtai tikpat būtisks nosacījums kā veselīgs dzīvesveids un fiziskās aktivitātes. Ja pēdējā laikā tavs garastāvoklis ir pasliktinājies, dzīvei rādoties pavisam tumšās krāsās, uzlabo savu noskaņojumu! Izmēģini 18 vienkāršus "MSN Living" apkopotus veidus, kā acumirklī justies laimīgākai!

1. Uzspēlē spēles! Sapulcē ģimeni vai draugus un sarīko spēļu vakaru! Tu ne tikai būsi lieliskā kompānijā, bet sacensības gars, uzvara, smiekli un joki teicami uzlabos tavu noskaņojumu.

2. Pasmaidi! Pirmkārt, smaids rada smaidu. Otrkārt, lūpu kaktiņiem savelkoties augšup, organismā izstrādājas laimes hormoni, liekot uzlaboties garastāvoklim un mazināties stresam.

3. Dodies pastaigā! Ja mājās jūties nomākta, dodies ārā paelpot svaigu gaisu! Tai nav jābūt ilgai – arī 30 minūšu pastaigāšana padarīs tavu noskaņojumu labāku, turklāt būsi izvēdinājusi galvu un izkustējusies.

4. Piezvani draugam! Nesūti īsziņu vai vēstuli sociālajos tīklos! Iespēja dzirdēt tuva drauga balsi un uzticēt viņam savas raizes radīs tevī optimismu.

5. Izmēģini ko jaunu! Lai uzlabotu savu noskaņojumu, izraujies no ierastās ikdienas rutīnas! Izmēģini jaunu sporta nodarbību, restorānu vai maini ierasto maršrutu uz darbu no rītiem!

6. Ieturi pauzi sociālo tīklu un tālruņa lietošanā! Ļauj sev izbaudīt mieru, uz laiku atslēdzoties no interneta un izslēdzot telefonu. Nemitīgā saziņa ar pasauli rada stresu, no kura laiku pa laikam ir jāatbrīvojas.

7. Dziedi skaļā balsī! Ir zinātniski pierādīts, ka dziedāšana (lai cik šķība tā arī nebūtu) ārstē depresiju un ievērojami uzlabo noskaņojumu.

8. Palīdzi cilvēkiem! Sajūta, ka spēj kādam palīdzēt, teicami uzlabo noskaņojumu un aizdzen grūtsirdību. Ja nevēlies kļūt par brīvprātīgo, pietiks arī ar veco drēbju ziedošanu labdarībai.

9. Novērtē sevi! Ir viegli slīgt skumjās un pašnožēlā, taču šīs sajūtas mūsu ikdienu neuzlabos. Atbrīvojies no tām, sastādot sarakstu ar lietām, par ko dzīvē esi pateicīga, un savām īpašībām, ar kurām lepojies!

10. Pagatavo ko gardu un veselīgu! Ēdiens ir viena no patīkamākajām dzīves baudām. Pagatavo sev ko garšīgu un veselīgu, atklājot vai nu jaunas receptes vai izbaudot bērnības mīļāko ēdienu garšu!

11. Sāc nodarboties ar jogu! Joga patiešām ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā ilgtermiņā uzlabot savu noskaņojumu un sakārtot domas. Sāc kaut ar 10 minūtēm dienā, atrodot jogas vingrojumus iesācējiem internetā. Tu jutīsi, kā mainies pati un tava pasaules uztvere.

12. Paņem atvaļinājumu! Ja jūties pilnībā izsmelta, atļaujies paņemt pāris brīvu dienu, lai apmeklētu kaut vai interesantākās kaimiņu pilsētas un gūtu jaunus iespaidus. Pozitīvās emocijas tevi uzlādēs.

13. Sper soli pretim saviem sapņiem! Jau apziņa vien, ka beidzot esi saņēmusies kaut ko darīt lietas labā, mazinās tavu grūtsirdību.

14. Saki cilvēkiem labus vārdus! Iepriecināt līdzcilvēkus ir pavisam vienkārši – pietiks vien ar patiesu komplimentu, savukārt smaids, kas parādīsies viņu sejās, uzlabos noskaņojumu arī tev.

15. Sakārto māju! Tīra apkārtējā vide attīra arī domas. Atbrīvojies no liekajām mantām un iztīri putekļus no pagultēm! Pārbīdi mēbeles un saliec uz galdiem ziedus!

16. Dzīvo šim brīdim! Pārstāj raizēties par nākotni un skumt par pagātni – centies domas koncentrēt tikai uz konkrēto brīdi!

17. Ļauj sev atpūsties! Ļoti iespējams, tavu slikto noskaņojumu rada vien pārgurums – izgulies un ļauj sev pasauli ieraudzīt ar svaigu skatu.

18. Atceries, ka laika gaitā tava dzīve nokārtosies. Bet, ja jūti, ka grūtsirdība un nevēlēšanās neko darīt, ir ieilgusi, konsultējies ar speciālistiem! Depresija nepavisam nav vien vājuma pazīme vai kaprīze!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!