Foto: Shutterstock

Lai septembrī pilsētas mazākie iedzīvotāji mācību iestādēs atgrieztos veselīgi, spēcīgi, jau iekustējušies mācību procesam un izturīgi pret rudens saaukstēšanos, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Bērnu un jauniešu sporta asociācija aicina uz vispārējās fiziskās sagatavošanas treniņiem.

Uz bezmaksas treniņiem Mežaparkā aicināti no divus līdz 12 gadus veci bērni, un nodarbības risināsies līdz pat 31. augustam. Lai piedalītos treniņos, bērniem nav nepieciešama īpaša iepriekšējā sagatavotība. Nodarbības notiek otrdienās un ceturtdienās pulksten 19 Mežaparkā un ilgst vienu stundu. Pulcēšanās pie kafejnīcas "Mežpuķe".

Vieglatlētikas treneris un Latvijas Bērnu un jauniešu sporta asociācijas dibinātājs Edvīns Krūms uzskata, ka "bērniem ir īpaši svarīgi sportot jau no mazotnes. Un ieteicamā slodze ir vidējas intensitātes, divas līdz trīs reizes nedēļā, kas ilgst vismaz 40 minūtes."

Lai gan ir brīvlaiks un maldīgi varētu šķist, ka šajā laikā vajadzētu izvairīties no papildu slodzes, ir gluži otrādi, un Krūms uzsver, ka vispārsagatavojošie treniņi ir ļoti noderīgi, lai palīdzētu iekustēties mācību procesā, pieradinātu bērnus pie disciplīnas, kā arī šādas nodarbības augošam organismam palīdz nostiprināt sirds - asinsvadu sistēmu un kaulus.

Nav noslēpums, ka bērni ir īpaši prasīgi pret treneriem – treniņiem jābūt interesantiem, tādiem, lai pavadītais laiks tajos būtu jautrs, aizraujošs un nogurums pēc tiem - patīkams. Par to ik otrdienu un ceturtdienu rūpējas trenere Liene Poļaka. Viņa stāsta, ka nodarbības tiek veidotas pēc rotaļu principa un kustēties spēļu veidā arī bērniem patīk vislabāk. Tomēr rotaļas ir tikai daļa no nodarbības. Liene saka, ka treniņa sākumu jeb iesildošo daļu veido stiepšanās un lokanības vingrinājumi, vidus daļā ir aktīvākas spēles, bet noslēgumā, ja bērni nav pārāk noguruši, tiek izpildīti nostiprinoši vingrinājumi mugurai, kājām un vēdera muskulatūrai.

Trenere uzskata, ka viens no lielākajiem ieguvumiem no nodarbībām ir tas, ka fiziskas aktivitātes notiek brīvā dabā un svaigā gaisā, piebilstot: "augusts ir pēdējais vasaras mēnesis, kad ir jāizmanto iespēja sportot ārā, jo rudenī laika apstākļi, bieži vien, vairs nav tik vilinoši un daudz biežāk par fizisko nodarbību vietām tiek izvēlētas iekštelpas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!