Foto: Shutterstock

Šā gada 2. jūlijā, pulksten 13 Daugavpils domes telpās notiks Latgales reģiona ģimeņu atbalsta centra "Daugavpils" svinīgā atklāšana. Vienlaicīgi tiks atklāta arī mākslinieka Valtera Poļakova fotogrāfiju izstāde "Izaugt ģimenē".

Daugavpilī, Ventspils ielā 22 savu darbību sāks Latgales reģiona ģimeņu atbalsta centrs "Daugavpils". Projekts tapis ar domes atbalstu, un tā darbību nodrošina nodibinājums "Sociālo paklpojumu aģentūra", informēja tās pārstāvis Dzintris Kolāts.

Atbalsta centra darbības mērķis ir profesionāla psihosociāla palīdzība cilvēkiem ar dažādām sociālām problēmām, ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu attīstības veicināšana bērniem bez vecāku gādības, tai skaitā sekmējot audžuģimeņu kustību, kā arī aktivizēt jauniešu brīvprātīgo darbību, iesaistot jauniešus dažādu sociālo projektu un iniciatīvu īstenošanā.

Atbalsta centra programmas sniegs sociālās rehabiltācijas pakalpojumus, tai skaitā – ģimenes asistenta, krīzes intervences, psihoterapeita un ģimenes terapijas palīdzību. Plānoti arī informatīvie pasākumi un atbalsts ģimenēm, kas gatavas dot pajumti bērnu namos nonākušajiem bērniem. Centra darbība ietvers arī atbalstu vecākiem un bērniem ar uzvedības grūtībām, tāpat arī paredzēts organizēt bērnu vasaras nometnes.

Fotgrāfa Valtera Poļakova darbu izstādē "Izaugt ģimenē" 30 lielformāta darbos tverti mirkļi audžuģimeņu un aizbildņu dzīves dažādībā un pieredzē, bērnu smieklos un skumīgākos brīžos. Fotogrāfs savu veikumu raksturo īsi – ieskatieties viņu acīs!

Izstāde kliedēs arī mītu par pilnīgu bērnu dzīves noslepenošanu jaunās datu regulas aspektā. Precīzi un godprātīgi ievērojot nepieciešamo saskaņošanu, respektējot bērnu un ģimeņu tiesības, iespējams publikai piedāvāt vizuāli saistošus un emocionāli uzrunājošus stāstus. Vajadzīga tikai griba, zināšanas un savstarpēja uzticēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!