Foto: Publicitātes attēls
Septiņpadsmit Balvu pamatskolas 3.b klases skolēni kopā ar vecākiem un audzinātāju Irēnu Bisenieci, izgatavojot un par ziedojumiem izplatot dažādus mākslas priekšmetus, savākuši ievērojamu naudas summu – 1110 eiro, ko nolēmuši ziedot smagi slimu bērnu aprūpei mājās – Bērnu paliatīvās aprūpes labdarības akcijai "Apsnieg eņģeļu koks". Par mazo labdaru sarūpēto ziedojumu biedrība varēs nodrošināt vairāk nekā 50 speciālistu komandas mājas vizītes pie aprūpē esošajiem bērniem visā Latvijā.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja, dr. Anda Jansone stāsta: "Balvu pamatskolas bērnu un viņu vecāku paveiktais varoņdarbs ir mūsu Ziemassvētku brīnums! Pateicoties viena aktīva un enerģiska tēta iniciatīvai, mazie bērni atvēra savas sirds durvis, radīja pārsteidzošus darbus, spēja uzrunāt uzņēmējus, līdzcilvēkus un savākt patiesi ievērojamu summu, lai palīdzētu tiem bērniem, kuru ikdienu aizēno smagas slimības uzliktie ierobežojumi."

Foto: Publicitātes attēls

Biedrības pārstāvji 14. decembrī ciemojās Balvu pamatskolā, lai iepazīstinātu skolēnus ar biedrības darbu, pastāstītu par slimo bērnu ikdienu, talantiem, biedrības mērķiem un labdarības akciju "Apsnieg eņģeļu koks."

Kā stāsta biedrības Vecāku iniciatīvas grupas pārstāve, labdarības projektu koordinatore Vineta Grigāne-Drande, bērni veidoja dažādus darbus, ko pārdeva uzņēmēju ballē, rīkoja labdarības tirdziņu skolā, un rezultāts ir pārsteidzošs.

"Turklāt mums nav neviena pacienta Balvu pusē un neviens no bērniem vai viņu tuviniekiem nav personīgi saistīts ar biedrību. Viņi atrada mērķi, kam vēlas palīdzēt un tad atrada mūs," priecīgi vēsta biedrības pārstāve.

Foto: Publicitātes attēls

Labdarības akcijas "Apsnieg eņģeļu koks" īstenošanas gaitā turpinās arī citi pasākumi ziedojumu vākšanai. Par tiem vari uzzināt biedrības mājaslapā.

Foto: Publicitātes attēls

Bērnu paliatīvā aprūpe nepieciešama vairāk nekā 170 bērniem no visas Latvijas. Tie ir mazuļi ar neiroloģiskām, onkoloģiskām, ģenētiskām saslimšanām, iedzimtām orgānu patoloģijām un citām slimībām, kuru priekšā medicīna diemžēl vēl arvien ir bezspēcīga. Daudzi mazuļi palīdzību saņem gadiem ilgi, nereti tas nepieciešams līdz bērna aiziešanai aizsaulē, taču daudzi bērni aug, iemācās sadzīvot ar slimības ierobežojumiem un pēc laika aprūpe viņiem vairs nav vajadzīga veselības stāvokļa stabilizēšanās dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!