Foto: Publicitātes foto

Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, sestdien, 4. martā, no pulksten 11 līdz 19 Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" un "Rimi" rīko tradicionālo pārtikas paku komplektēšanas akciju, kurā piedalīsies 54 "Rimi" veikali Rīgā un visos Latvijas reģionos. Ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs ziedot pārtikas produktus, lai palīdzētu līdzcilvēkiem ziemas izskaņas mēnešos, ziņo akcijas rīkotāji.

Viņi aicina pircējus pārtikas pakas piepildīt ar produktiem ar ilgu derīguma termiņu: dažādiem graudaugiem (rīsiem, griķiem, mannu, auzu pārslām, prosu, putraimiem, grūbām), pākšaugiem (pupām, lēcām, zirņiem) miltiem un miltu izstrādājumiem, makaroniem, gaļas, zivju, dārzeņu un augļu konserviem, eļļu, cukuru, medu, tēju, kafiju, garšvielām, gardumiem bērniem – šokolādi, cepumiem, žāvētiem augļiem un riekstiem.

"Iepriekšējā akcijā kopīgiem spēkiem izdevās piepildīt gandrīz 5000 pārtikas paku, palīdzot 17 000 cilvēku. Tas ir ļoti svarīgs atbalsts Latvijas iedzīvotājiem, kas nonākuši finansiālās grūtībās. Mēs ceram uz sabiedrības atsaucību arī šoreiz un priecājamies par katru, kurš nepaliek vienaldzīgs un lielajā atbalsta grozā ieliek kaut vai mazumiņu – kopā mēs varam izdarīt daudz," saka Pārtikas bankas vadītāja Agita Kraukle.

Šobrīd visā Latvijā darbojas 37 Pārtikas bankas atbalsta punkti, kas ik mēnesi palīdz vismaz 6500 cilvēku – to vidū ir gan ģimenes ar bērniem, gan seniori, kā arī personas ar invaliditāti un viņu tuvinieki.

"Priecājamies, ka akcijai pievienojas arvien jauni "Rimi" veikali. Ik mēnesi "Rimi" ziedo vairāk nekā 20 tonnu pārtikas, un mēs redzam, cik ļoti nepieciešami ir šie produkti. Katrs līdzcilvēku atbalsts, katra pārtikas paka, ko varam nodot Pārtikas bankai, ir liels atspaids trūkumā nonākušām ģimenēm," saka Juris Šleiers, "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!