Foto: Shutterstock

Neauglības ārstēšanas labdarības projektam "Labu darot" piecu gadu jubileja! Šo gadu laikā ar sabiedrības atbalstu ir apmaksāta neauglības ārstēšana vairāk nekā 40 ģimenēm, pasaulē nākuši vienpadsmit mazuļi, bet vēl dažas ģimenes ir savu bērniņu gaidībās.

"Tie ir ļoti iepriecinoši rezultāti, un katrs mazulis, kas nācis pasaulē šīs atbalsta programmas laikā, ir ne vien patiesa dāvana saviem vecākiem, bet arī dzīvs apliecinājums tam, ka mūsu sabiedrība ir atbalstoša, dāsna un gatava palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams," stāsta projekta idejas autore, "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

"Kad pirms pieciem gadiem – 2013. gada maijā uzsākām ziedojumu vākšanu, lai piepildītu kādas ģimenes sapni par ilgi gaidītu bērniņu, nolēmām, pat ja šīs atbalsta programmas laikā izdosies palīdzēt tikai vienai Latvijas ģimenei – projekts būs izdevies, taču gan savākto ziedojumu apjoms, gan palīdzības saņemšanai pieteikušos ģimeņu skaits gadu no gada apliecina – šī ir vērtīga un sabiedrībai ļoti vajadzīga atbalsta programma, kas mīlošiem un gādīgiem pāriem palīdz piepildīt pašu kvēlāko sapni – sagaidīt ļoti mīlētus un gribētus bērniņus!" turpina Vārtukapteine.

Šī projekta īstenošanas gaitā ir izdevies ne vien sniegt reālu medicīnisku palīdzību vairākiem desmitiem ģimeņu, bet arī pievērst pastiprinātu sabiedrības uzmanību neauglības problēmām, izcelt un skaidrot dažādus mītus un stereotipus par neauglību un tās iespējamiem risinājumiem.

Vārtukapteine stāsta: "Lasot šī projekta atbalsta pieteikumus, esam pārliecinājušies – diagnoze "neauglība" var skart jebkuru. Ģimenes, kam nepieciešama palīdzība, ir tepat, mums līdzās – viņi ir mūsu draugi, radinieki, paziņas, kaimiņi. Iespējams, cilvēki, kam kāds ik pa laikam mēdz apjautāties, vai tad ģimenes pieaugums vēl nav plānots, pat neaizdomādamies, ka mazulītis kavējas medicīnisku, nevis ekonomisku, sociālu vai emocionālu iemeslu dēļ. Šie cilvēki ir ļoti dažādi, taču viņus visus vieno kas kopīgs – tie ir stipri, mērķtiecīgi un ļoti motivēti pāri. Katrs cents, kas tiek ziedots neauglības ārstēšanas kampaņas "Labu darot" ziedojumu kastītēs, ir atbalsts gan šīm ģimenēm, gan jaunas dzīvības radīšanai."

Piecu gadu laikā neauglības ārstēšanas atbalsta programmas laikā ir savākti vairāk nekā 100 000 eiro, 2018. gada pirmajos piecos mēnešos jau saziedoti 9000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!