Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka no rītiem laiks šķiet ritam krietni ātrāk, kā rezultātā attopamies, kārtējo reizi ļaujoties panikai par neizbēgamo kavēšanu. Lai no tā izvairītos, piedāvājam iepazīties ar astoņiem noderīgiem laika taupīšanas trikiem, kas dienu ļaus iesākt mierīgāk un tās gaitās doties laicīgāk.

Noteikts laiks, lai sapostos

Teju katra no mums ir piedzīvojusi situāciju, kad kavējam vien tāpēc, ka pārlieku ilgi krāsojamies un veidojam matus, nespējot saposties pietiekami ātri. No rītiem minūtes burtiski lido, tāpēc uzliec telefonā atgādinājumu, kas tevi informēs – rīta skaistuma kūrei atlikušās minūtes ir iztērētas, laiks doties dienas gaitās! Izvērtē, cik daudz laika tev nepieciešams, lai ieveidotu frizūru un novilktu nevainojamu lainera līniju, un iekļaujies tajā! Ja tas neizdodas, konkrētajā dienā vienkārši iztiec bez iecerētā īpašā grima vai matu sakārtojuma.

Jau laikus pagatavo brokastis

Lai dienas svarīgāko ēdienreizi nenāktos upurēt aizgulēšanās vai citu iemeslu dēļ, brokastis pagatavo jau laikus vai noliec pa rokai visu, kas tām nepieciešams. Starp citu, lieliska ierastās vārītās olas, sviestmaižu vai auzu tumes alternatīva ir pilngraudu mafini – tos vari sacept jau svētdienā, nākamajās dienās gardumu apēdot kaut pa ceļam uz darbu.

Izvēlies apģērbu iepriekš

Vilkt balto blūzi vai raibo kleitu? Bikses vai svārkus? Un kurus zābakus? Un kur palikušas zeķbikses? Lai no rīta tavu gatavošanos dienai nekavētu lieka aizķeršanās, nespējot atrast vajadzīgo apģērbu, divas vienādas zeķes vai konkrēto krūšturi, kas piestāvēs izvēlētajai blūzei, apģērbu gaidāmajai dienai sagatavo jau iepriekšējā vakarā! Ideālā variantā – svētdienas vakarā sagatavo apģērbu komplektus visai nedēļai, piemeklējot atbilstošu apakšveļu un aksesuārus. Šis triks no rīta ļaus saposties krietni vien ātrāk.

Viena vieta atslēgām

Kurš gan nav sūkstīdamies meklējis atslēgas laikā, kad jau sen bijis jābūt automašīnā vai sabiedriskajā transportā, beigās tās atrodot visneiedomājamākajā vietā? Lai kā mēs necenstos tās nenomētāt, šādas reizes atkārtojas samērā regulāri. Izvairies no tā, ieviešot īpašu vietu, kurā glabāt atslēgas un, ja vajadzīgs, arī telefonu. Lieti noderēs, piemēram, trauks, kurā tās iemest pēc pārnākšanas mājās, vai īpašs statīvs.

40 procentu likums

Izrādās, pastāv pat formula, kas novērš kavēšanas fenomenu! Laiks, ko plānojam pavadīt ceļā līdz konkrētai vietai, parasti izrādās par 40 procentiem ilgāks. Tātad, lai nenāktos kavēt, plānotās pusstundas vietā sev atvēli 42 minūtes, līdz nonāksi konkrētajā galamērķī!

Laika rezerve

Kad tavs friziera, ārsta vai sadarbības partnera apmeklējums patiesi sākās laikā? Bieži vien šīs tikšanās reizes sākas vismaz 10 minūtes vēlāk, tāpēc, ja plāno apmeklēt vairākas nozīmīgas tikšanās vienu pēc otras, ieplāno tās vismaz ar 15 minūšu rezervi.

Laicīga benzīna uzpildīšana

Tev ir izdevies laikus iziet no mājām, neiekļūt satiksmes sastrēgumā un sākt dienas gaitas priecīgā noskaņojumā… Līdz pamani, ka benzīna bāka ir bīstami tukša. Aiztaupi sev liekas neērtības un vienmēr pārliecinies, ka bāka ir vismaz līdz ceturtdaļai pilna, pirms aizslēdz automašīnas durvis, lai to izmantotu vien nākamajā dienā!

Atsakies no sociālajiem tīkliem

… vismaz rītos. Jo viss, ko vēlējies, bija vien ātri uzmest aci savai vidusskolas mīlestībai, kuru neesi redzējusi 20 gadus. Bet 17 minūtes vēlāk tu joprojām pēti viņa Instagram fotogrāfijas, atrodot vēl vienu veco laiku paziņu. Ja zini, ka tavs laiks ir ierobežots, vienkārši neķeries pat pie sociālo tīklu atvēršanas! Dari to vēlāk, piemēram, kad brauc sabiedriskajā transportā un jau esi ceļā.

Avots: Purewow.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!