Foto: Andrejs Strokins
Sestdien, 20. janvārī pulksten 11 skolas vecuma bērni un viņu vecāki aicināti Mūkusalas Mākslas salonā iepazīt mākslinieku Jāni Ferdinandu Tīdemani. Kopā ar rakstnieci Luīzi Pastori jaunākie skatītāji varēs iziet autores veidoto mākslas piedzīvojumu karti un saņemt arī balvas. Pasākums piemērots jaunākā skolas vecuma bērniem (2. – 6. klase).

Mūkusalas Mākslas salons sadarbībā ar Luīzi Pastori radījis mākslas piedzīvojumu karti bērniem, kas jaunākajiem skatītājiem ļauj tuvāk iepazīt mākslinieku Jāni Ferdinandu Tīdemani viņa 120. jubilejai veltītajā izstādē "Maestro Grandiozo".

"Jānis Tīdemanis ir bērniem draudzīgs mākslinieks. Dēkainā dzīve, mākslinieciskie paņēmieni un atspoguļotie sižeti ir labs sākums piedzīvojumam," atzīst rakstniece Luīze Pastore.

Izmantojot piedzīvojumu kartes atjautības un radošo uzdevumu taku, bērniem ir iespēja patstāvīgi – bez skolotāja vai gida palīdzības – izdzīvot mākslinieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa dēku pilno dzīvi, iepazīstot to ar mākslinieka nozīmīgāko mākslas darbu palīdzību. Kopā ar 15 gadus veco mākslinieku – tobrīd vēl jūrnieku – bērni "iekāps kuģī", lai iepazītu pasauli ar Tīdemaņa acīm, dodoties ceļojumos gleznās cauri visai mākslinieka dzīvei.

Rakstniece Luīze Pastore ir apbalvoto bērnu grāmatu "Maskačkas stāsts" un sērijas "Mākslas detektīvi" autore, par grāmatām saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvas, Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā. Autores grāmatas iekļautas starptautiskajā "The White Ravens" sarakstā, tulkotas angļu valodā. Vadot radošās darbnīcas Latvijas skolu un bibliotēku bērniem, ar sērijas "Mākslas detektīvi" palīdzību rakstniece rosina jaunākā skolas vecuma bērnu interesi gan par lasīšanu, gan stāstu radīšanu, savukārt detektīvžanru un spēles elementus izmanto kā instrumentus, ar kuru palīdzību iepazīstināt bērnus ar Latvijas mākslas vēstures nozīmīgākajām personībām un notikumiem.

Piedzīvojumu kartes grafikas dizainu veidojusi Madara Krieviņa. Piedzīvot izstādi ar Luīzes Pastores radīto mākslas karti iespējams arī patstāvīgi jebkurā dienā Mūkusalas Mākslas salona darba laikā. Izstāde "Maestro Grandiozo. Jānim Ferdinandam Tīdemanim 120" Mūkusalas Mākslas salonā skatāma līdz 31. janvārim.

Dalībnieku skaits sestdienas bērnu pasākumā ir ierobežots, tādēļ interesenti aicināti pieteikties iepriekš, sūtot vēstuli uz e-pastu agnese.kleina@mmsalons.lv līdz 18. janvārim (ieskaitot). Pasākuma aptuvenais ilgums: divas stundas.

Ieeja sestdienas pasākumā, izstādē un piedzīvojumu karte pieejama bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!