Foto: Publicitātes attēls

13. un 20. augustā no pulksten 11 līdz 14 fonds "Mākslai vajag telpu" (MVT) sadarbībā ar izdevniecību "Liels un Mazs" aicina visa vecuma bērnus un viņu vecākus uz Bikibuka radošajām darbnīcām kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Radošās darbnīcas notiek MVT Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Bikibuka radošās darbnīcas norisinās izstāžu sērijas "#Blumbergs. Bezgalība" īstenošanas gaitā. Tajās bērni piedāvāto žanru un tehniku iespējas tālāk risina mazu dzejas bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga (1943-2016), gan projektā iesaistīto mākslinieku darbus un dažādos rokrakstus. Darbnīcas norisinās mākslinieces Laukmanes vadībā.

Rīgas svētku laikā sestdien, 13. augustā, kā arī 20. augustā, Bikibuka radošās darbnīcas tiks veidotas par godu mākslinieces Sabīnes Verneres izstādei "Bez-kaunīgs", kas MVT Vasaras mājā apskatāma no 11. augusta – 21. augustam. Par piemēru ņemot mākslinieces izstādīto darbu vizuālo risinājumu, tiks veidoti bērnu darbi tiešā sasaistē ar tekstu, līniju, laukumu, krāsu, faktūru un katra individuālo mākslas un dzīves izjūtu.

Fonda Vasaras māja jau otro vasaru kalpo par platformu daudzveidīgām mākslas norisēm un iepazīstina ar savu vīziju, kā var strādāt ar mākslu tieši interpretācijas jomā. Šī gada programmā savus darbus apskatei piedāvā tādi mākslinieki kā Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins. Katra personālizstāde ir mākslinieka interpretācija par to, kā viņš redz, saprot un jūt Blumberga mākslu un pasaules redzējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!