Foto: Shutterstock
Valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāle "Rīga" (Kapseļu ielā 31) rīdziniekus un pilsētas viesus, adoptētājus, aizbildņus, audžuģimenes, viesģimenes, brīvprātīgā darba veicējus – visus, kam ir interese, ceturtdien, 21. jūnijā, aicina uz Saulgriežu pasākumu. Kopīgi tiks ielīgoti saulgrieži gada īsākās nakts priekšvakarā.

Tā kā veselības stāvoklis daudziem nama bērniem liek ievērot stingru režīmu, pasākumu nav iespējams organizēt vēlu vakarā un pasākums notiks pēcpusdienā – pēc pulksten 16. Būs ugunskurs, cienasts, muzicēšana, kopīga dziedāšana, jāņuzāles un īsta Jāņu sajūta.

"Es būtu ļoti laimīga, ja Kapseļu ielas nams būtu tukšs un tā durvis varētu aizvērt pavisam. Taču, lai tas notiktu, cilvēkiem jābūt informācijai par to, kādi bērni dzīvo namā. Ir jāmazina aizspriedumi, kas ir gluži dzīvi, diemžēl, vēl joprojām. Tāpēc mēs esam apņēmušies paralēli visiem ikdienas pienākumiem un nama labiekārtošanas darbiem arī organizēt pasākumus un uz tiem aicināt jebkuru interesentu," stāsta filiāles "Rīga" direktore Ilze Dzene.

Dzene amatā stājās šā gada martā, un viņa stāsta, ka pēc publiski izskanējušās informācijas par aicinājumu pievienoties brīvprātīgo komandai, aprūpes centrā aktīvi darbojas aptuveni 20 labas gribas cilvēki, uz kuriem Dzene varot paļauties dažādās situācijās. Sarunā ar portālu "Cālis" viņa atzīst, ka šāds atbalsts no sabiedrības ir ļoti svarīgs. Vēl jo vairāk tagad, kad rit atvaļinājumu laiks un dažbrīd pat rodas grūtības nodrošināt pietiekamu darbinieku skaitu uz vietas. Nerunājot nemaz par situācijām, kad kāds bērns tiek ievietots slimnīcā un starp darbiniekiem nav iespējams atrast pavadošo personu. Tad tiek zvanīts brīvprātīgajiem, kas ir ļoti atsaucīgi. Tāpat šie labas gribas cilvēki palīdz iekārtot teritoriju, izpalīdz ar transportu, ja nepieciešams darbiniekam kopā ar kādu bērnu doties ārpus centra.

Tāpat Dzene atklāj, ka šajā laikā, kopš atrodas jaunajā amatā, ir atrastas viesģimenes un audžuģimenes vairākiem bērniem. Arī viena no brīvprātīgajām ir iemīlējusi kādu bērnu, kuram pagaidām jaunajā ģimenē notiek adaptēšanās process, kas izskatoties, būs veiksmīgs, lai gan bērns sešus gadus jau pavadījis bērnu namā. Bet par to citā stāstā.

Ja tev atrodas brīvbrīdis, arī tu esi laipni aicināts padarīt kāda bērna sirsniņu gaišāku, kaut vai palasot priekšā grāmatu vai paspēlējoties centra teritorijā. Lai lustīga līgošana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!