Foto: Publicitātes attēli
Plašsaziņas līdzekļos un sociālajos medijos ik dienas varam dzirdēt pateicības vārdus mediķiem, pārdevējiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuri šajā pandēmijas laikā ir savās darba vietās, lai padarītu mūsu ikdienu drošāku, labāku un ērtāku. Šis ir īstais laiks novērtēt arī pedagogu paveikto, jo daļa no viņiem, neraugoties uz vīrusa risku, turpina strādāt klātienē, bet daļa – nepaguruši rod jaunas idejas un risinājumus, lai attālinātās mācības būtu pēc iespējas sekmīgākas. Neatkarīgā izglītības biedrība aicina skolas, vecākus un skolēnus dalīties ar pozitīvajiem stāstiem sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #paldiesskolotājiem.

Gan pavasarī, gan šobrīd virkne pedagogu, strādājot attālināti, pielieto dažādus digitālos rīkus un platformas, kā arī radošas, nestandarta idejas, lai mācību procesa kvalitāte un gūtās zināšanas neatpaliktu no klātienes situācijas, lai katram skolēnam būtu iespēja iesaistīties mācībās un saņemt atgriezenisko saiti. Pedagogi veic milzīgu sagatavošanās darbu katrai nodarbībai, pavada neskaitāmas stundas tiešsaistē, kā arī atbild uz skolēnu un vecāku jautājumiem arī krietnu laiku pēc mācību stundu beigām.

"Pandēmija ir ietekmējusi daudzas jomas, tajā skaitā izglītības nozari, tomēr šis ir arī laiks, kad iezīmējas pedagogi ar lielo burtu, cilvēki, kuri rada jaunas idejas un turpina strādāt ar bērniem, neraugoties uz sarežģījumiem. Mēs apzināmies, ka krīzes situācijā, arvien pieaugot neziņai par nākotni, ir iespējami dusmu un agresijas uzliesmojumi, tomēr ir jāsadzīvo ar realitāti un jāmēģina tajā atrast pozitīvo. Aicinām skolas, skolotājus un vecākus dalīties ar pozitīvajiem piemēriem – skolvadības risinājumiem, mazajiem knifiņiem mācību priekšmetu metodikā vai ko citu, lai iedvesmotu viens otru un pateiktu paldies. Pedagogi dara zelta darbu, domāju, ka daudzi vecāki, palīdzot savām atvasēm mācības, arī ir to secinājuši," stāsta Neatkarīgā izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Ozola.

Projekta ietvaros biedrība apņemas apkopot un publiskot iedvesmojošus un motivējošus stāstus, idejas un piemērus par to, kā pedagogi strādā pandēmijas apstākļos, tāpēc aicina ikvienu iesūtīt pozitīvos piemērus vai dalīties ar tiem sociālajos tīklos, lietojot projekta tēmturi #paldiesskolotājiem! Stāstus un piemērus var sūtīt arī biedrībai, izmantojot e-pastu izglitibasbiedriba@gmail.com vai uzrakstot organizācijas "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!