Foto: Shutterstock
Šī gada 25. septembrī tradicionāli Eiropas Sporta nedēļas ietvaros norisināsies aktīvā dzīves veida pasākums – Nakts peldējums, kurā būs iespēja ne vien izbaudīt patīkamu peldi pozitīvas dzīvās mūzikas un apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā.

Ievērojot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, nepieciešamību ievērot fizisku distanci, kā arī citus epidemioloģiskās drošības piesardzības pasākumus, arī šogad Nakts peldējuma programmā ir iekļauts pusstundas peldējums dalībniekiem četrās dažāda vecuma un prasmju grupās.

Šogad pusstundas peldējumā dalībniekiem būs iespēja brīvi izvēlētā peldēšanas stilā, veidā un tempā nopeldēt pēc iespējas lielāku distanci. Savukārt, lai nodrošinātu ikviena interesenta dalību šajā izaicinājumā, ir izveidotas četras grupas, kurās, atbilstoši savām spējām un prasmēm, dalībnieks var pieteikties:

  • Entuziasti un ģimenes (bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar zemām vai vidējām prasmēm). Peldējuma laiks: no pulksten 20 līdz pulksten 20.30;
  • Amatieru un tautas grupa (bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie ar labām prasmēm). Peldējuma laiks – no pulksten 20.45 līdz pulksten 21.15;
  • Sporta grupa (bērni un jaunieši, kas trenējas sporta grupās, kā arī peldēšanas vecmeistari). Peldējuma laiks: no pulksten 21.30 līdz pulksten 22;
  • Pro grupa (bērni un jaunieši, kā arī peldēšanas vecmeistari ar ļoti labām prasmēm). Peldējuma laiks: no pulksten 22.15 līdz pulksten 22.45.

Šogad Nakts peldējums norisināsies divās pilsētās – Rīgā un Siguldā. Centrālo pasākumu, kas norisināsies Ķīpsalas peldbaseinā, arī šogad ievadīs Latvijas novadu čempionāts stafetēs skolas vecuma bērniem un jauniešiem – čempionātā piecās vecuma grupās startēs spēcīgākās stafešu komandas no visas Latvijas.

Pērn Nakts peldējumā piedalījās ap 800 dalībnieku, kopā nopeldot vairāk kā 750 kilometrus. Pievienojies arī tu – reģistrācija pieejama pasākuma mājaslapā: www.naktspeldejums.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!