Foto: Shutterstock

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar nodibinājumu "Sociālo pakalpojumu aģentūra" aicina Latvijas audžuģimenes, adoptētājus un aizbildņus uz reģionālajām atbalsta grupām jeb salidojumiem.

Salidojumu laikā bērniem kopā ar pieaugušajiem paredzētas radošās darbnīcas, sporta un izklaides aktivitātes bērniem. Savukārt vecākiem, aizbildņiem un adoptētājiem notiks lekcijas par inovatīvām bērnu audzināšanas un disciplinēšanas metodēm.

kā informē Dzintris Kolāts, Sociālo pakalpojumu aģentūras sabiedrisko attiecību konsultants, kopumā plānotas četras reģionālās kopējās audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu atbalsta grupas Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales reģionos. Latgalē pasākums notiks jau 17. un 18. jūnijā, atpūtas kompleksā "Aglonas Alpi", Aglonā. Notikumu plānojusi apmeklēt arī Latvijas audžuģimeņu patronese, Valsts Prezidenta dzīvesviedre Iveta Vējone.

Nākamo pasākumu norises laiki un vietas:

  • 1. un 2. jūlijā Zemgales reģionā – atpūtas kompleksā "Turbas", Ikšķiles novadā; pieteikšanās līdz 26. jūnijam;
  • 15. un 16. jūlijā Vidzemes reģionā – konferenču un atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes novadā; pieteikšanās līdz 9. jūlijam;
  • 5. un 6. augustā Kurzemes reģionā – Vaiņodes internātpamatskolā, Vaiņodē; pieteikšanās līdz 30. jūlijam.

Lai nodrošinātu aktivitātes bērniem, izmitināšanu un ēdināšanu un izslēgtu nepatīkamus pārpratumus, nepieciešams zināt precīzu dalībnieku skaitu, tādēļ audžuģimenēm, adoptētājiem un aizbildņiem ļoti svarīgi pieteikties iepriekš, skaidro Kolāts.

Piesakoties jānorāda dalībnieku vārdi, uzvārdi, personas dati, dzīves vieta, bērna piederība ģimenei, ja nepieciešams - ēdināšanas īpatnības (alerģijas, kādu produktu nepanesamība u.c.) un nakšņošanas nepieciešamība (nakšņošana telpās vai līdzpaņemtās teltīs). Nakšņošana telpās primāri tiks nodrošināta ģimenēm ar bērniem līdz trīs gadu vecumam un bērniem ar īpašām vajadzībām.

Dalība un visu pasākumu programma reģionālajās atbalsta grupās ir bez maksas!

Pieteikties Aiga Romāne – Meiere, tālruņa numurs 29728401; e-pasts: aromane@inbox.lv

Plašāku informāciju par pasākuma norisi var gūt pie Evijas Rācenes - tālruņa numurs 27794994; e-pasts: r.evija@inbox.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!