Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments aicina rīdziniekus pieteikties izglītības ieguves pabalstam 50 eiro apmērā, kuru var saņemt trūcīgo un maznodrošināto vecāku bērni.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras:

  • Deklarējušas savu dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas;
  • Dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei;
  • Vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā katram ģimenes loceklim vai atsevišķi dzīvojošai personai darbspējīgā vecumā nepārsniedz 221 eiro;
  • Atsevišķi dzīvojošam, kura vecuma vai invaliditātes pensija vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts nepārsniedz 270 eiro mēnesī, ja ir ievēroti pārējie augstāk minētie nosacījumi.

Pabalstu piešķir pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, un skolēnam, kurš nav sasniedzis 21 gadu vecumu un iegūst vispārizglītojošo vai profesionālo izglītību.

Lai saņemtu pabalstu bērna vecākam vai bērna likumiskajam pārstāvim līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā jāiesniedz rakstisks iesniegums un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija. Līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte).

2018. gadā pabalstu izglītības ieguves atbalstam saņēma 1154 personas 41 048 EUR apmērā no Rīgas domes budžeta līdzekļu programmas "Sociālie pabalsti Rīgas pilsētas iedzīvotājiem".

Informāciju par sociālā darba speciālistu pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem par sociālajiem pakalpojumiem un sociālajiem pabalstiem Rīgas pašvaldībā var saņemt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!