Foto: LETA

No šā gada janvāra trūcīgo un krīzes situācijās nonākušo ģimeņu skolēni būs nodrošināti ar kvalitatīviem un drošības prasībām atbilstošiem skolas piederumiem – skolas somām un individuālajiem mācību piederumu komplektiem. Bezmaksas skolas lietu komplektus varēs saņemt ģimenes, kurās aug bērni vecumā no pieciem līdz 16 gadiem.

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) publiskā iepirkuma "Skolas piederumu komplektu piegāde vistrūcīgākajām personām" ietvaros 2015. gada 7. decembrī noslēdzis līgumu ar SIA "Hermess".

Skolas piederumu komplektu piegāde un izdale visā Latvijā tiks uzsākta ar 2016. gada janvāri, tā pakāpeniski tiks veikta arī februārī un, pēc nepieciešamības, turpināta nākamajos mēnešos. Komplektus, pamatojoties uz pašvaldības Sociālā dienesta izsniegtas izziņas pamata, varēs saņemt trūcīgas vai ārkārtas, krīzes situācijā nonākušas ģimenes, kurās ir bērni vecumā no pieciem līdz 16 gadiem, portāls Cālis.lv uzzināja Latvijas Sarkanajā krustā.

Katram trūcīgās vai krīzes, ārkārtas situācijā nonākušas ģimenes bērnam kalendārajā gadā pienākas tikai viens komplekts . Ar 2015. gadā izdotu izziņu skolas piederumu komplektu var saņemt līdz 2016. gada 10. jūnijam, par 2016. gada izziņu – pēc 10. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!