No 8. līdz 16. oktobrim, aktualizējot tēmu "Psiholoģiskā labklājība COVID-19 laikā un pēc tā" un pievēršot uzmanību faktam, ka jau pašlaik veselības aprūpes fokusā ir Covid-19 radītās psiholoģiskās sekas, norisināsies jau devītās Psiholoģijas dienas. Interesentiem būs iespēja piedalīties semināros, konferencēs un tematiskajos pasākumos tiešsaistē un klātienē.

Programmā iekļautas daudzveidīgas lekcijas un semināri, tostarp par pasaules psihologu pieredzi veikt psiholoģisko izpēti attālināti, par psiholoģisko konsultēšanu tiešsaistes režīmā, par supervīziju nozīmi pedagoga darbā. Centrs "Dardedze" Psiholoģijas dienu laikā rīko klātienes semināru "Kaitējoša seksuāla uzvedība bērnu vidū". Kā uzsver "Dardedze" – šī tēma Covid-19 laikā ir kļuvusi īpaši aktuāla. Latvijas Universitāte aicina uz semināru par seksualitātes pētījumiem psiholoģijā. Savukārt Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūta Laterāna Pontifikālās Universitātes filiāle rīko semināru "Kā izskatīsies sabiedrība un Baznīca pēc pandēmijas?". Kā allaž šo dienu laikā Latvijas Organizāciju psihologu biedrība rīko gadskārtējo konferenci. Šoreiz tā notiks tiešsaistē par tēmu: "Nepopulāru lēmumu pieņemšanas psiholoģiskie aspekti", akcentējot, ka Covid-19 krīzes laikā organizācijām un indivīdiem nācies pieņemt daudzus grūtus lēmumus.

Psiholoģijas dienu noslēgumā – 16. oktobrī – Latvijas Psihologu biedrība aicina uz konferenci "Psiholoģiskā labklājība Covid-19 laikā un pēc tā". Konferences ietvaros plānots informēt par aktualitātēm psihologu sertifikācijas jautājumos, tāpat tiks aplūkotas tādas tēmas kā valsts apmaksātie psihologa pakalpojumi un psihologa pakalpojumu iekļaušana atlīdzināmo apdrošināšanas pakalpojumu klāstā.

Konferences otrajā daļā norisināsies "Jauno psiholoģijas zinātnieku konkurss", nozares gada balvas "Gada psihologs" apbalvošana un noslēgumā – meistarklase konferences dalībniekiem par tēmu "Prokrastinācija".

Psiholoģijas dienu mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar psiholoģijas kā zinātnes un prakses attīstību, jaunumiem, kā arī sekmēt atvērtu un radošu vidi profesionālai diskusijai.

Psiholoģijas dienas kopš 2014. gada koordinē Latvijas Psihologu biedrība. Pasākumu programmai un jaunumiem var sekot līdzi LPB mājaslapā un sociālajā tīklā "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!