Foto: Shutterstock

Zīdīšana kā process veido spēcīgu garīgu saiti starp māmiņu un bērnu, turklāt katras mātes piens ir īpašs – tas vislabāk der tieši viņas mazulim. Lai atgādinātu par mammas piena izcilajām īpašībām un nozīmi, Pasaules zīdīšanas veicināšanas nedēļas laikā, 10. augustā pulksten 14, Rīgas Dzemdību nama "Ģimenes skolā" norisināsies vecmātes, zīdīšanas speciālistes Guntas Freimanes nodarbība topošām māmiņām par zīdīšanu, krūts piena priekšrocībām, kā arī sievietes uzturu zīdīšanas laikā.

Mātes piens ir vienīgā vispiemērotākā un nepieciešamākā uzturviela bērnam pirmajos sešos mēnešos, un vienlaicīgi ar citu uzturu vidēji līdz 18 mēnešu vecumam. Katras mammas piens ir bioloģiski specifisks, un piena sastāvs mainās līdz ar mazuļa vajadzībām, arī atkarībā no diennakts laika, zīdīšanas ilguma un slimībām, ar kurām saskarsmē bijusi māmiņa. Lai tas būtu pirmpiens, pārejas piens vai īstais piens – no pirmās dzīvības dienas tas ir unikāls pārtikas produkts un neaizvietojams ārstniecības līdzeklis mazulim.

Vecmātes Freimanes nodarbībā tiks aplūkoti gan ar zīdīšanu saistītie teorētiskie jautājumi, kas rodas topošajām māmiņām, piemēram, par mātes piena rašanos un mammas uzturu, gan sniegti praktiski padomi, izmantojot dažādus uzskates materiālus, informē Rīgas Dzemdību nams.

Bezmaksas lekcijas Zīdīšanas nedēļas laikā Dzemdību nama speciālisti aizsāka pagājušajā gadā. Pirmajai lekcijai bija ļoti liela atsaucība, tādēļ nolemts šo tradīciju turpināt.

Lekcija norisināsies Rīgas Dzemdību nama Baltajā zālē, 1. stāvā, un būs bez maksas.

Lekcijai iepriekš jāpiesakās, aizpildot anketu. Vietu skaits – ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!