Foto: Shutterstock

Akcentējot uzmanību uz bērnu tiesībām izaugt ģimenē, Eduarda Smiļģa teātra muzeja telpās 15. maijā pulksten 16 tiks atzīmēta Starptautiskā ģimenes diena.

Kā viens no svinību notikumiem būs fotogrāfa Valtera Poļakova bērnu fotogrāfiju izstādes "Izaugt ģimenē" atklāšana. 30 lielformāta darbos tverti mirkļi audžuģimeņu un aizbildņu dzīves dažādībā un pieredzē, bērnu smieklos un skumīgākos brīžos.

Fotogrāfs savu veikumu raksturo īsi – ieskatieties viņu acīs! Izstāde kliedēs arī mītu par pilnīgu bērnu dzīves "noslepenošanu" jaunās datu regulas aspektā. Precīzi un godprātīgi ievērojot nepieciešamo saskaņošanu, respektējot bērnu un ģimeņu tiesības, iespējams publikai piedāvāt vizuāli piesaistošus un emocionāli uzrunājošus stāstus. Vajadzīga tikai griba, zināšanas un savstarpēja uzticēšanās, tā norāda pasākuma organizatori – nodibinājums "Sociālo pakalpojumu aģentūra".

Izstāde muzejā būs atvērta līdz 16. jūnijam, tālāk turpinot ceļu uz citām Latvijas pilsētām.

Ģimenes dienas svinību laikā Smiļģa muzejā izskanēs arī audžuvecāku un bērnu pieredzes stāsti, mazie un ne tik mazie varēs piedalīties interesantās, mazliet provokatīvās darbnīcās, tostarp dusmu spilvena murcīšanas, trakās keramikas, sejas (gan paša, gan draugu) apgleznošanas prasmju apguvē. Ar savu uzstāšanos Ģimenes dienu iekrāsos dziesmas meistari Kaspars Markševics, Liene Šomase un Deniss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!