Foto: Shutterstock

Otrdien, 31. jūlijā, no pulksten 17 līdz 20 Māras dīķa parkā norisināsies "Ģimenes sporta dienas 2018/2019" atklāšana. Patiesībā šogad notiks vēl piecas sporta dienas augustā un četras – septembrī. Pēc tam tās turpināsies 2019. gada vasarā, kad notiks 20 ģimenes sporta dienas. Visas ģimenes sporta dienu aktivitātes būs bezmaksas un norisināsies dažādos Rīgas parkos.

Ģimenes sporta dienām ir olimpiska devīze – "Galvenais ir piedalīties!". Vēlēšanās aktīvi un interesanti pavadīt kopīgo laiku ar ģimeni ir galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos šajā pasākumā.

Pasākumā olimpisko garu palīdzēs uzturēt Olimpisko spēļu dalībnieks, kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks un Latvijā labākais skrituļslalomists Miks Zvejnieks.

Sporta dienās būs iekļautas vairākas sporta spēļu disciplīnas visai ģimenei, ko arī pēc tam var spēlēt gan ģimenes, gan draugu lokā, gandrīz jebkurā vietā, bet jo īpaši – brīvā dabā. Visas ģimenes sporta dienu aktivitātes notiks kopā ar klīnikas "Piramīda" un biedrības "Veselībai un attīstībai" sporta speciālistiem, kas paskaidros, kā pareizi izpildīt vingrinājumus, pastāstīs par katra vingrojuma nozīmi un ietekmi uz mūsu organismu. Aktuālajai informācijai varēs sekot līdzi arī "Facebook".

Ģimenes sporta dienas laikā bērni kopā ar vecākiem varēs mēroties spēkiem dažādos sporta veidos un kopīgi cīnīties par sportiskās ģimenes titulu. Gan mazi, gan lieli varēs izmēģināt roku regbija spēles metienoss, iziet florbola šķēršļu joslu un sacensties lidojošā šķīvīša distancē. Būs arī vingrinājumi ar volejbola elementiem un jau iecienītas aktivitātes kā futbola sitieni vārtos, metieni ar basketbola bumbu. Savukārt mazākie sporta dienu dalībnieki kopā ar vecākiem varēs paši izgatavot netradicionālus sporta inventārus no ikdienā izmantotiem priekšmetiem, piemēram, piepildīt ar smiltīm plastmasas pudeles un izmatot tās kā hanteles. Sporta speciālisti parādīs arī vingrojumus, ko ar šādām pašu izgatavotām hantelēm varēs izpildīt visa ģimene, atpūšoties pludmalē vai jebkurā citā atpūtas vietā.

Ģimenes sporta dienu laikā pirmo reizi notiks "Lecamauklu čempionāts", kurā sacentīsies visi sporta dienu dalībnieki, noteiktā laika intervālā izpildot maksimālo lēcienu skaitu. Aktīvākie sporta dienu dalībnieki saņems piemiņas un veicināšanas balvas.

Sīkāka informācija par ģimenes sporta dienām un citām projekta aktivitātēm pieejama šeit.

Pasākumi tiks organizēti Rīgas domes Labklājības departaments projekta "Mēs par veselīgu Rīgu!" īstenošanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!