Foto: Publicitātes attēli
23. augustā Latvijas Bērnu dzirdes centrā pulcēsies Latvijas Vājdzirdīgo atbalsta asociācijas "Sadzirdi.lv" biedri – vājdzirdīgie bērni un to vecāki, lai centram pasniegtu dāvinājumu – jau sen loloto "Stipro stāstu sienu", kurā ikviens var iepazīties ar citu līdzīgu ģimeņu pieredzi, rast iedrošinājumu un atbalstu neskaidrību pilnajā ikdienā.

"Stipro stāstu siena" tiks izvietota Latvijas Bērnu dzirdes centra telpās Lielvārdes ielā 68/1, Vidzemes priekšpilsētā, Rīgā.

No 18. līdz 20.augustam Drabešu internātpamatskolā norisinājās jau ceturtā "ABLV Charitable Foundation" atbalstītā Latvijas Vājdzirdīgo atbalsta asociācijas "Sadzirdi.lv" vājdzirdīgo bērnu ģimenes nometne, kurā kā sadarbības partneris bija arī "Palīdzēsim.lv" komanda. Trīs dienas Drabešus pieskandināja bērnu smiekli un vecāku sarunas un Latvijas Bērnu dzirdes centra speciālistu semināri.

"Paspējām izdarīt daudz – sadraudzēties, saliedēties, atrast domubiedrus, izpildīt dažādus komandas uzdevumus orientējoties gleznainajā apkārtnē, izbaudīt dubļu vannas, improvizēt, radoši darboties plenērā un līksmi izballēties. Nometnes laikā tapa "Stipro stāstu siena", kurā redzami stāsti un fotogrāfijas, kas pierāda to, ka arī vājdzirdīgs bērns var būt tieši tāds pats kā pārējie, var dzīvot pilnvērtīgi un sasniegt plānoto," stāsta "Palīdzēsim.lv" vadītāja Ilze Skuja.

Foto: Publicitātes attēli

Ikviena vājdzirdīgo bērnu ģimene tiek mīļi aicināta pievienot arī savu stāstu, jo daloties mēs pilnveidojam sevi un kļūstam stiprāki. "Viss būs labi!" – kā apstiprinājumu un kā vēlējumu ir uzrakstījusi kāda vājdzirdīgā bērna mamma, un šādi vienkārši vārdi, grūtā brīdī ir zelta vērti, uzskata Skuja, aicinot visus vājdzirdīgo bērnu vecākus izstāstīt savu stāstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!