Lai nepiespiestā gaisotnē bērniem būtu iespēja parādīt savus talantus, Latvijas vājdzirdīgo atbalsta asociācija "Sadzirdi.lv" sadarbībā ar labdarības organizāciju "Palīdzēsim.lv" svētdien, 4. augustā, Rīgā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", rīkoja vājdzirdīgo bērnu talantu konkursu "Ko tu proti? 2019".

Kā norāda labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" pārstāvji, šāds talantu konkurss ir veids, kā veicināt bērnu ar īpašām vajadzībām iekļaušanos sabiedrībā. Katrā priekšnesumā ieguldīts liels darbs, kas dalībniekiem nav bijis viegli. Saņemt drosmi uzstāties uz skatuves šiem bērniem ir liels izaicinājums.

Konkursā varēja vērot dazādus priekšnesumus: dzejas lasījumus, modernās un tautas dejas, dziesmas, ģitāras spēli, klavieru un flautas skaņdarbu, kā arī mākslas izstādi.

Jaunos māksliniekus iedrošināja Laila Zemīte, audiologopēde Daiga Lagzdiņa, TV personības Jana Duļevska un Valters Krauze, savukārt sirsnīgo pasākumu vadīja radio cilvēks un pasākumu vadītājs Aleksandrs Tuguševs. Kā īpašie viesi uzstājās dziedātāja Liene Šomase, kā arī jaunā dziedātāja Signija Taraņenko no grupas "Carnelian".

Konkurss šogad papildināts ar vecākiem noderīgām audiologopēda un psihologa lekcijām par dzirdes un runas attīstīšanas metodēm un praksi, bērnu pozitīvās motivēšanas sistēmām un uzvedības problēmu risināšanas jautājumiem, kā arī attīstošo spēļu demonstrāciju. Savukārt bērni devās jautrās un radošās darbnīcās kopā ar "Palīdzēsim.lv" brīvprātīgajiem.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

"Sadzirdi.lv" valdes priekšēdētājs stāsta, ka īpaša vērība pievērsta tam, lai šim pasākumam būtu ilgtspējīga ietekme, jo, kā zināms, jāveic liels darbs, lai konkursam sagatavotos. Katrs mazs solītis sekmē īpašā bērna spējas būt pilntiesīgam sabiedrības loceklim, pierādīt sevi, pārvarēt noslēgtību un norobežošanos no sabiedrības, kas šobrīd ir galvenā problēma. Konkursa mērķis nav sīva sacensība, kurā ir viens uzvarētājs un pārējie zaudētāji. Tas ir draudzības formāts, kur visi būs uzvarētāji un ļaus justies labi ikvienam.

Šāda veida pasākumi ir nozīmīgi bērniem, lai viņi varētu justies saprasti, atbalstīti, kā arī kļūtu arvien drošāki un pārliecinātāki par savām spējām.

Labdarības organizācija cer, ka nākamajā gadā konkursantu būs vēl vairāk un šo divu gadu pieredze iedrošinās arvien jaunus bērnus un jauniešus nebaidīties būt daļai no mūsu sabiedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!