Tiek uzskatīts, ka vaicāt sievietei viņas vecumu ir nepieklājīgi. Arī dāmas bieži vairās runāt par savu vecumu. Tomēr ir arī izņēmumi. Piemēram, žurnāliste Alla Petropavlovska raidījumā "Starp mums runājot" atklāj, ka nekaunas runāt par savu vecumu. Viņa ir pārliecināta, ka šāda veida bailes ir saistītas ar padomju laika mantojumu.

"Man apkārt ir sievietes, kas lepojas ar to, cik viņām ir gadu," uzsver žurnāliste. Viņa atklāj, ka pati ir 59 gadus veca. Petropavlovska piebilst, ka viņai patīk, ja cilvēki ir pārsteigti, uzzinot viņas vecumu. Tas ļaujot secināt, ka viņa izskatās labi. "Es esmu par sevi absolūti pārliecināta."

"Daudz kas mainās pašlaik," skaidro žurnāliste, "mēs esam pirmā paaudze, kas dzīvo citādāku dzīvi, nekā mūsu mammas dzīvoja šajos gados. Mēs esam daudz jaunākas, mums ir daudz vairāk fiziska spēka, mēs izskatāmies labāk, mēs arī ģērbjamies citādāk. Es padomju laikos jau četrus gadus būtu pensijā. Es atceros to laiku pensionārus. Viņas patiešām jau bija vecmāmiņas. Iespējams, ka no tiem laikiem radušās bailes nosaukt gadus, bet mēs esam absolūti citādākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!