Foto: .facebook.com/nannysbabiestoodollslikeme
Amerikāniete Eimija Jandrisēviča ir strādājusi par sociālo darbinieci slimnīcā, kurā ārstējas bērni ar onkoloģiskām slimībām. Tur viņa pamanīja, ka mazie pacienti pieķeras lellēm, kuras kļūst par viņu uzticamiem pavadoņiem ne būt ne vieglajā ārstēšanās procesā. Bērni bieži asociē sevi ar savām rotaļlietām, bet skaistules Bārbijas tik maz līdzinās onkoloģijas nodaļas pacientiem.

Tad Eimija nolēma uzšūt savu pirmo neparasto lelli kādai meitenītei, kura piedzīvoja kājas apmutācijas operāciju. Tā parādījās labdarības misijas projekts "A Doll Like Me" ("Lelle, kā es"). Pieprasījums pēc lellēm bērniem ar īpašām vajadzībām bija tik liels, ka Eimija sevi pilnībā veltīja šai nodarbei, vēsta "Boredpanda".

Katra lelle ir unikāla un radīta individuāli katram bērnam. Tāpēc arī šīs rotaļlietas bērnos raisa spēcīgas emocijas. Eimija cenšas radīt lelli-dvīni, kas palīdzētu bērnam pieņemt sevi un iegūt uzticamu draugu.

Viņa radījusi lelles ar protēzēm, deformācijām, lelles – albīnus un ar dažādām ģenētiskām slimībām. Eimija ir pārliecināta, ka bērniem ar īpašām vajadzībām attīstībā nav problēmas pašiem ar sevi. Viņi ir ideāli paši par sevi. Bet problēmas ir pieaugušajiem, kā viņi šiem bērniem ļauj sevi ieraudzīt.

Liela daļa Eimijas radīto leļļu tiek apmaksātas no ziedojumiem, kas vākti labdarības platformā "GoFundMe". Četru gadu laikā viņa ir uzšuvusi vairāk nekā 300 leļļu, kuras devušās pie saviem mazajiem saimniekiem visā pasaulē.

Šeit un šeit vari aplūkot vēl vairāk leļļu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!