Foto: LETA
Vidēji 30 bērniem Latvijā ik gadu tiek diagnosticēts smadzeņu un mīksto audu sarkomas audzējs. Lai varētu precīzāk diagnosticēt audzēja tipu un palielināt bērna izredzes izdzīvot, nepieciešami specifiski, dārgi laboratoriskie izmeklējumi, kurus Latvijā neveic.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) hematoonkoloģe Gunita Medne norāda: "Vienas un tās pašas grupas audzēja šūnām var būt izteikti atšķirīgas ģenētiskās īpašības, tātad arī dažādas reaģēšanas spējas uz nozīmēto ārstēšanu un no tās izrietošas izārstēšanas iespējas jeb prognoze."

Specifiskās analīzes, kuras vienam bērnam izmaksā 370 eiro, BKUS veic Londonā, Lielbritānijā. "Skandi motors" sadarbībā ar "O fonds" un tirdzniecības centru "Spice" no 7. līdz 21. jūnijam aicina iesaistīties "Pieliec roku" labdarības kampaņā, ziedojot līdzekļus diagnostikai bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām un visai atraktīvā veidā arī sniegt šiem bērniem savu atbalstu atveseļošanās procesā.

"Lai šis atveseļošanās process būtu pēc iespējas sekmīgāks, liela nozīme ir ātrai un precīzai diagnozei, kā arī atbalstam šādos grūtos brīžos. Visiem kopā iesaistoties, mēs varam būtiski palīdzēt un sniegt reālu atbalstu, kas tik ļoti nepieciešams katram bērnam," aicina kampaņas organizatori.

"Pieliec roku" labdarības kampaņas atklāšana norisināsies 7. jūnijā pulksten 18 tirdzniecības centrā "Spice". Kampaņa ilgs līdz 21. jūnijam, bet pēc tās noslēguma kampaņas mērķiem būs iespējams ziedot "O fonds" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!