Foto: LETA

Jau 282 valsts un privātie uzņēmumi pievienojušies daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmai Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte", kas palīdz daudzbērnu ģimenēm gūt dažādas priekšrocības un kaut nedaudz ietaupīt ģimenes budžetu.

Līdz 2018. gada 30. septembrim programmā ir iesaistījušies 282 uzņēmumi, tai skaitā kultūras un mākslas iestādes, kas ar atlaižu piešķiršanu, akcijām dažādiem produktiem un pakalpojumiem atbalsta kopumā 50 074 karšu īpašniekus, tai skaitā 28952 pieaugušos un 21122 bērnus.

Ar katru gadu privāto un valsts uzņēmumu vēlme atbalstīt daudzbērnu ģimenes kļūst arvien lielāka, piemēram, šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir saņemts vairāk iesniegumu par kartes piešķiršanu nekā pērn kopā (12802), vēsta radošās apvienības "#Viedi" pārstāve Edīte Miķelsone.

Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere atzīst: "Šobrīd uzņēmēju iniciatīva iesaistīties atbalsta programmā ir nenovērtējama. Pirms iesaistīties, uzņēmējam ir jāizvērtē savas iespējas, iespējamie riski un protams arī ieguvumi. Nenoliedzami, ne visiem ir iespēja piedāvāt ļoti lielas atlaides, bet ir patīkami, ja, izmantojot "3+ Ģimenes kartes" priekšrocības, daudzbērnu ģimenes var kaut nedaudz ietaupīt savu ģimenes budžetu. Prieks, ka arī valsts šobrīd "3+ Ģimenes karšu" īpašniekiem piedāvā atlaides gan starpreģionālajos sabiedriskajos transportos, par nekustamā īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, transporta līdzekļa ekspluatācijas nodoklim. Liels paldies visiem, kas iesaistījušies un vēl tikai iesaistīsies šajā programmā".

Ģimeņu pārstāvji norāda, ka šīs kartes privilēģijas ir nozīmīgas un tā tiek izmantota ikdienā, piemēram, iegādājoties kancelejas preces, degvielu, apģērbus, kā arī apmeklējot pasākumus. Lielai ģimenei arī izdevumi ir lielāki, līdz ar to šīs atlaides ir jūtamas un palīdz ieekonomēt.

Sabiedrības integrācijas fonds no 2016. gada īsteno valsts atbalsta programmu "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte". Šī ir programma, kas valsts līmenī atbalsta daudzbērnu ģimenes (ģimenes, kurās aug 3 un vairāk bērni). Programmas mērķis ir piesaistīt uzņēmējus, valsts un pašvaldību iestādes, kas sniedz priekšrocības (atvieglojumus) dažādu pakalpojumu saņemšanā daudzbērnu ģimenēm, tādējādi samazinot ģimeņu ikdienas izdevumus un veicinot labklājību.

Plašāka informācija par "3+ Ģimenes karti" atrodama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!