Foto: Shutterstock

10. augustā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas norisināsies īpaša izklaides programma ikvienai ģimenei – festivāls "Laiks bērniem!", kur ģimenēm būs iespēja baudīt Latvijā iemīļotu mākslinieku un dziedātāju uzstāšanos, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs.

Festivāls veidots par godu starptautiskajam forumam "Laiks bērniem! Ceļā uz ģimenēm draudzīgāko sabiedrību", kas valsts iniciatīvas "Latvijas Goda ģimenes gads" īstenošanas laikā notiks 9. un 10. augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Festivālā uzstāsies dažādi Latvijā populāri mākslinieki un mūziķi. Skatuves programmā piedalīsies gan Miks Dukurs ar ģimeni, Rīgas Leļļu teātris, gan iluzionists Edžus un grupa "Tautumeitas".

Skatuves programma sāksies pulksten 12 ar festivāla atklāšanu un svinīgām uzrunām:

  • pulksten 12.15 muzicēs Miks Dukurs un Dukuru ģimene;
  • pulksten 13.15 un 14.45 mazos skatītājus priecēs Rīgas Leļļu teātris ar izrādi "Vinnijs Pūks";
  • pulksten 14 uzstāsies iluzionists Edžus;
  • pulksten 15.15 uzstāsies etno mūzikas grupa "Tautumeitas";
  • pulksten 15.35 orientēšanās dalībnieku apbalvošana.

Paralēli skatuves programmai līdz pulksten 16 Latvijas Nacionālās bibliotēkas pakājē notiks dažādas ģimeni izklaidējošas aktivitātes:

  • Orientēšanās sacensībās ģimenes aicinātas izstaigāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas apkārtni, lai atrastu paslēptos punktus un mēģinātu atbildēt uz āķīgiem jautājumiem. Uzvarētājiem tiks pasniegtas arī balvas;
  • Ikviens varēs pārbaudīt spēkus un veiklību kāpšanā pa klinšu sienu;
  • Koka spēļu teltis, kurā varēs izmēģināt roku vairāk nekā 20 dažādās spēlēs, kas izgatavotas no koka;
  • 100 latviešu dziesmu dungošana;
  • "Zinoo" eksperimentu telts. Radoši eksperimenti, kas skatītājiem ļaus uzzināt kaut ko jaunu un iepazīt ķīmijas pasauli. Teltī būs iespēja izgatavot pašam savu raķeti, kas lidos līdz pat koku galotnēm;
  • Jautrošanās kopā ar "Mārtiņa burbuļiem", kuras laikā organizatori sola pierādīt, ka burbuļa lielums var daudzreiz pārspēt cilvēka izmērus.

Paralēli festivālam norisināsies arī forums "Laiks bērniem! Ceļā uz ģimenēm draudzīgāko sabiedrību". Tā mērķis ir veicināt ģimenes kā vērtības apzināšanos sabiedrībā un sekmēt ģimenes atbalsta politikas attīstību Eiropā un Latvijā. Forumā aicināti piedalīties 300 pārstāvji no valsts un nevalstiskajām organizācijām. Uzstāsies par ģimenes politiku atbildīgās augsta līmeņa amatpersonas un politiķi no vairākām Eiropas valstīm. Foruma patrons ir Māris Kučinskis, Ministru prezidents. Savu dalību ir apstiprinājis Eiropas Parlamenta viceprezidents Zdzislavs Krasnodebskis, Ungārijas ģimenes politikas valsts ministre Katalina Novaka un Polijas labklājības ministre Elžbete Rafalska, kā arī Somijas, Igaunijas, Slovēnijas u.c. valstu Labklājības ministriju pārstāvji.

Par Latvijas Goda ģimenes gadu

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, 2018. gads izsludināts par Goda ģimenes gadu. Gada moto: "Laiks bērniem! Latvija ceļā uz ģimenei draudzīgāko sabiedrību". Latvijas Goda ģimenes gadā notiek daudzveidīgi pasākumi, lai pateiktu paldies un godinātu ģimenes, kurās jau aug bērni, kā arī aktivitātes, kas veicina sabiedrības izpratni par nepieciešamību kļūt par ģimenei ar bērniem draudzīgāku sabiedrību. Latvijas nākotne ir tiešā veidā atkarīga no tās bērniem, tāpēc ne tikai vārdos, bet arī darbos jāapliecina – laiks bērniem!

Atbildīgā institūcija par Latvijas Goda ģimenes gada aktivitāšu īstenošanu – Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!