Foto: Shutterstock
Kultūras tradīciju un tikumu saglabāšana, to nodošana no paaudzes paaudzē, dziesmas, rotaļas un stāsti ir neatņemama sastāvdaļa. Tādēļ izstādes "Nikolajs Bogdanovs-Beļskis. 1868-1945" laikā Mākslas muzejs "Rīgas Birža" aicina ģimenes iepazīt slāvu kultūru un tradīcijas caur rotaļu, dziesmu un stāstu palīdzību, piedaloties interaktīvā radošajā darbnīcā.

Ģimenes dienas pasākums notiks 4. jūnijā pulksten 13, Doma laukumā 6, Rīgā.

Nodarbības sākumā ģimenes iepazīsies ar mākslinieka Nikolaja Bogdanova-Beļska daiļradi, izpētot interesantākos izstādē aplūkojamos eksponātus muzeja speciālista vadībā. Savukārt nodarbības otrajā daļā ģimenes tiks gaidītas muzeja 1. stāva ātrijā, lai piedalītos radošajā darbnīcā kopā ar Slāvu autentiskās dziedāšanas ansambli "Karagod".

Pasākuma laikā, kas norisināsies gan latviešu, gan krievu valodā, visi varēs iet rotaļās, dziedāt un klausīties stāstos. Dalības maksa – divi eiro no personas. Interesentus aicina pieteikties iepriekš, jo dalībnieku skaits ir ierobežots – ap 100 cilvēku. Lai pieteiktos, zvani pa tālruni 67 226467 vai raksti uz epastu Elizabete.Satrovska@lnmm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!