Aizkustinošu lūgumu publicējuši daudzi jo daudzi pasaules mediji – gan savos portālos, gan sociālajos tīklos, mudinot cilvēkus no visas pasaules nosūtīt apsveikuma kartīti deviņus gadus vecajam Džeikobam Tomsonam no ASV. Saskaņā ar ārstu prognozēm, Ziemassvētkus puisēns var nemaz nesagaidīt, tādēļ viņa vecāki svētkus rīko jau iepriekš.

Džeikobam smago slimību – neiroblastomu – atklāja piecu gadu vecumā, taču ārsti oktobrī konstatēja, ka vēzis ir izplatījies galvā, un viņi vairs neko nevarot izdarīt. 11. oktobrī ārsti izteikuši prognozes, ka puisēns šajā pasaulē kopā ar vecākiem vēl varētu pabūt vien aptuveni mēnesi.

Džeikobs, tāpat kā visi bērni, gaida Ziemassvētkus, tādēļ, nezinot, cik ilgā laikā slimība puisēnu pieveiks, vecāki jau tagad domā par to, lai dēlam būtu svētku sajūta. Tā ir zēna vēlme – nosvinēt Ziemassvētkus ar cilvēkiem no visas pasaules, kuri viņam varētu nosūtīt kartītes.

Kā vēsta CNN, dažu dienu laikā pēc Džeikoba vēlmes publicēšanas, viņš jau bija saņēmis vairāk nekā 100 kartīšu – no Nīderlandes, Austrālijas, Dānijas un pat no Antarktīdas, kur mīt puisēna mīļākie dzīvnieki – pingvīni. Vēl zēnam ļoti patīkot "Lego", un viņš ir liels "Zvaigžņu karu" fans. Viņam arī patīkot dziedāt, jokoties un fotografēt.

Arī no Latvijas, iespējams, vēl var pagūt nosūtīt kartīti un iepriecināt mazo Džeikobu viņa pēdējos Ziemassvētkos!

Šeit Jēkaba adrese:

Jacob Thompson
c/o Maine Medical Center
22 Bramhall Street
Portland, ME 04102
USA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!