Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", dalās savā pieredzē, dzīvojot divu aktieru ģimenē un audzinot dēlu. Viņš atklāj, ka lielākais pluss ir tāds, ka abi ar sievu viens otru saprot, jo zina, – kā ir būt otrā pusē. Tāpat aktieris stāsta par to, ko dod dēlam un kādi jautājumi par dēla audzināšanu mājo viņa prātā.

"Ne vienmēr emocionāli saprotam, bet ar prātu mēs uztveram," raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam par dzīvi aktieru ģimenē norāda Krūzkops, "Un samierināmies, jo zinām, kā ir būt tajā otrā pusē, kad tev ir galvenā loma, un tev ir jānes tas "Brands" uz Dailes teātra skatuves vai man "Ričards" Nacionālajā teātrī." Abi arī pamana brīžus, kad viens vai otrs ir jāliek mierā, taču tajā pašā laikā – kad otram jāpalīdz, piemēram, pēc pirmizrādes aizvedot uz spa.

Krūzkops smejas, ka precoties par "izdevīgumu" nav domājuši: "Ņemšu aktrisi, viņa mani vedīs uz spa pēc grūtām lomām. Nē, protams. Satikāmies, kā jau visi cilvēki satiekas." Tāpat ģimenes dzīvē ar savām vajadzībām ir aktieru piecgadīgais dēls. "Tu redzi – cilvēks ir apvainojies par kaut ko. Tomēr cilvēkam vajag nevis aktrisi un aktieri mājās, bet vajag arī tēti un mammu," viņš saka. Taujāts par to, vai dēlam abi ar sievu dod ko tādu, ko paši bērnībā nav varējuši saņemt vai piedzīvot, Krūzkops atbild apstiprinoši.

Foto: Publicitātes foto
"Ne es, ne Ieva nenākam no mākslinieku ģimenēm, un tomēr šajā gadījumā mēs tam mazajam cilvēkam dodam teātri, Mākslas muzeju, citas valstis. Nevis tāpēc, ka vainot vecākus vai vēl kaut kā, vienkārši manā bērnībā tas nebija pat iespējams," stāsta aktieris. Viņš dalās arī pārdomās par to, ka visam dzīvē ir saistība. Skatoties uz dēlu, Krūzkops sev retoriski vaicā, kur viņu virzīt, – uz futbolu, basketbolu, kori vai koklēšanas ansambli? "Kur tā dzīve viņu aizvedīs? Kā es kā vecāks varu pateikt? Tas ir mans lielais noslēpums kā tēvam un vispār kā cilvēkam."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!