Foto: Publicitātes attēls
Sociālais uzņēmums un jauniešu iespēju platforma "Visas Iespējas" jau astoto reizi rīko pasākumu "Ašās darba intervijas", kas paredzēts, lai brīvā un nepiespiestā gaisotnē savestu kopā jauniešus, kas meklē darbu, ar darba devējiem. Šoreiz pasākums norisināsies 22.septembrī virtuālajā pasākumu platformā "Gathertown", un uz to aicināti pieteikties darba meklētāji vecumā no 18 līdz 35 gadiem.

Latvijas uzņēmumu vakanču tendences liecina, ka šobrīd vislielākā vajadzība ir pēc darbiniekiem klientu apkalpošanā un šīs nozares atbalstā, tāpēc tā izvēlēta kā pasākuma aptverošā tēma. Pasākuma koncepts ir vienkāršs – pieslēdzoties platformai, dalībniekiem būs iespēja īsu interviju veidā satikt dažādu uzņēmumu pārstāvjus, kas atlasīti, balstoties uz "Visas Iespējas" komandas īpaši izveidoto algoritma sistēmu. Algoritmā ņemtas vērā gan darba meklētāju, gan devēju vēlmes. Katra intervija ilgs tikai 4 minūtes, tāpēc darba meklētājiem svarīgi par sevi radīt labu pirmo iespaidu, lai iegūtu uzaicinājumu uz tālāku interviju. Pasākuma norisei tiks izmantota arī īpaši izveidota telpa platformā "Gathertown". Tās ietvaros katram dalībniekam būs personalizēts avatars, ar kura palīdzību būs iespējams pārvietoties no vienas telpas uz citu, kā arī sarunāties ar citiem pasākuma dalībniekiem.

Darba meklētājiem tiks dota iespēja individuāli tikties ar pārstāvjiem gan no Latvijā plaši pazīstamiem uzņēmumiem - "Cabot Corporation", "airBaltic", "Luminor", "TietoEVRY", "Caffeine", "Mapon", "Printify", "allnex", "Bite", "Ursus Forwarding", "DEPO", "Kafejnīca Buberts", "Latvijas Pasts", - gan arī starptautiskiem uzņēmumiem - "Circle K", "Lidl", "Corporate Solutions", "KESKO SENUKAI", "Gjensidige", "Enlabs", "Premier Restaurants", "Albert Cliff", "OC VISION", "Evolution Latvia", "BPO Services" un citiem darba devējiem.

"Visas Iespējas" izveidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis uzskata: "Lai arī pagājis jau vairāk nekā gads kopš pandēmijas sākuma, darba tirgū joprojām valda liels apjukums – jauniešiem šķiet, ka darba tirgū nav pieprasījuma pēc viņu prasmēm, savukārt kompānijas, atsākot darbību lielākos apjomos, gandrīz izmisīgi meklē jaunus darbiniekus. Esmu pārliecināts, ka ar šī pasākuma palīdzību mums izdosies lieliski palīdzēt gan darba meklētājiem, gan devējiem!"

Iepriekšējo pasākumu rezultāti rāda, ka vairāk nekā puse dalībnieku tika uzaicināti uz nākošo intervijas kārtu, un lielākā daļa kompāniju atrada vismaz divus potenciālus kandidātus brīvajām vakancēm.

Pieteikšanās dalībai ir bezmaksas un pieteikties iespējams līdz 13. septembrim.

Atrast vairāk informācijas par pasākumu un pieteikties dalībai var jauniešu iespēju platformā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!